06-03-07

Versnick daagt Knack voor de rechter

 

Geert Versnick daagt Knack voor de rechter

Image Hosted by ImageShack.us

Marcel Vervloesem van de Werkgroep Morkhoven werd in de Vlaamse roddelpers gedurende 9 jaar lang als een 'kindermisbruiker' afgeschilderd terwijl hij op 15.11.2006 voor de oude klachten van het Herentalse Sp.a-gemeenteraadslid Victor V. en zijn bende werd vrijgesproken.

Op 23.10.2006 overhandigde Morkhoven-voorzitter Jan Boeykens een copie van een 30-tal processen-verbaals aan de Antwerpse procureur-generaal Christine Dekkers. In die processen-verbaals staan de zedenmisdrijven beschreven die Victor V. op een aantal minderjarigen pleegde.

Na vier maanden blijkt er echter nog altijd geen gerechtelijk onderzoek geöpend te zijn in deze zaak terwijl Victor V. tot lid van de Herentalse politieraad werd benoemd.

Ook de Gentse Open Vld-schepen Geert Versnick wordt door de Vlaamse roddelpers (ook al is het dan een Nederlandse freelance journalist die het artikel schreef) niet gespaard.
Politici hebben echter het geluk dat hun klachten worden onderzocht en behandeld. In heel wat gevallen zijn ze advocaat en beschikken zij over voldoende financiële middelen om niet bij iedere valse beschuldiging of ieder geval van laster en eerroof opnieuw naar de rechter te moeten stappen...


De Gentse schepen Geert Versnick (Open Vld) stapt naar de burgerlijke rechtbank, na het verschijnen van een artikel in het weekblad Knack. Daarin verweet de auteur van het stuk de schepen dat hij gronden rond het Houtdok in Gent onder de marktprijs had proberen verkopen aan zijn (ex-)zakenpartners.

Versnick was tot voor de verkiezingen voorzitter van het Stadsontwikkelingsbedrijf, dat momenteel gronden ontwikkelt in het havengebied.

"De auteur, een Nederlandse freelance journalist, kent zijn dossier niet en kent Gent niet. Want anders zou hij weten dat gronden aan de Muide, een volksbuurt, niet verkocht worden aan de prijzen die in Monaco voor een grond worden neergeteld. Hij heeft me voor het verschijnen van het artikel gebeld en ik heb hem voorgesteld deze erg complexe zaak uit te leggen, maar hij is daar niet op ingegaan. De man recidiveert trouwens. In het verleden heeft hij al een stuk geschreven over mij, dat vol stond van halve leugens en halve waardheden".

Toen vroeg Versnick een recht van antwoord. Nu bereidt de Gentse schepen een dossier voor waarmee hij uiteindelijk naar de burgerlijke rechtbank zal stappen wegens laster. Wanneer precies en hoeveel de schadeclaim wordt, weet hij nog niet. Ook wil Versnick het weekblad Knack voor de rechter dagen. "Ik vind dat de verantwoordelijkheid hier ook bij het blad ligt, dat het stuk heeft laten verschijnen". (belga/dm)

De Morgen - 28.2.2007

05:13 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.