06-06-12

Sharia4Belgium: 'Premier Di Rupo moet hoofd koel houden'...

nonnenkap.jpgDe vzw Werkgroep Morkhoven roept Premier di Rupo op om het hoofd koel te houden en niet in de val te willen trappen van extreem-rechtse partijen en politci die bepaalde situaties tot het uiterste willen uitbuiten in het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen.  Zij verwijst hierbij ondermeer naar PRL-minister Didier Reynders die, naar aanleiding van een schermutseling van twee agenten in burger en een vrouw met een niqab op het hoofd, aan een tramhalte in Jette (Brussel), zei dat de 'integratie in Brussel een ware mislukking is'.  Het Vlaams Belang ging zelfs zover om, na het incident, een premie van 250 euro uit te loven 'aan iederéén die het dragen van een boerka aan de politie signaleert'.

De vzw Werkgroep Morkhoven die, vanwege de ruchtbaarheid die zij aan de kinderpornozaak Zandvoort gaf, bijna 15 jaar problemen had met bepaalde gerechtelijke en politieke autoriteiten, maakt zich ernstige zorgen over de uitspraken van Di Rupo die onder druk staat van extreem-rechts (PRL, Vlaams Belang,) en vreest voor een negatieve uitslag bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.  Di Rupo stelt dat "de regering ver, zeer ver wil gaan in de strijd tegen radicale bewegingen die oproepen tot geweld en onze rechtsstaat in gevaar brengen'. 'De actie is bezig en ze moet voor mij gaan tot en met een verbod van dergelijke organisaties.  We moeten verbieden wat onaanvaardbaar is, en plichten en rechten laten respecteren met krachtdadige sancties', aldus Di Rupo die blijkbaar niet beseft dat hij met dergelijke vage politieke uitspraken in zaken die normaal gezien tot de bevoegdheid van de Justitie behoren, zélf de rechtsstaat in gevaar brengt.

De 'strijd tegen radicale bewegingen die oproepen tot geweld en onze rechtsstaat in gevaar brengen', zou in de toekomst ook wel eens tegen aktiegroepen en vakbonden kunnen gevoerd worden.  

De regering mag zich, noch door Sharia4Belgium, noch door de extreem-rechtse partijen en politici, laten provoceren en moet ervoor zorgen dat ze bij de feiten blijft.  Het onderzoek naar het incident te Jette, moet aan een zich onpartijdig opstellende Justitie worden overgelaten.  De wettelijke grondbeginselen zoals het recht op een vrije meningsuiting en om vreedzaam te manifesteren, mogen niet aangetast worden.


'Ook Di Rupo wil Sharia4Belgium verbieden'

sharia4Belgium.jpgPremier Elio Di Rupo wil streng laten optreden tegen extremistische groepen als Sharia4Belgium en wil ze zelfs verbieden.

Vandaag, 6.6.2012  - "De regering wil ver, zeer ver gaan in de strijd tegen radicale bewegingen die oproepen tot geweld en onze rechtsstaat in gevaar brengen. De actie is bezig en ze moet voor mij gaan tot en met een verbod van dergelijke organisaties", zegt de premier woensdag in een krant van De Persgroep.

"We moeten verbieden wat onaanvaardbaar is, en plichten en rechten laten respecteren met krachtdadige sancties", aldus Di Rupo.

De vrouw in nikab die bij een identiteitscontrole in Molenbeek een kopstoot uitdeelde aan een agente, gaat ondertussen zelf een klacht indienen tegen de politie. De vrouw weigerde zich vorige week te identificeren. Na het incident kwam het tot rellen met aanhangers van Sharia4Belgium.

De vrouw wordt vrijdag bij het Comité P verwacht. Dat Comité controleert de werking van de politie. Ze zal er de betrokken agenten identificeren. Volgende week dinsdag dient ze dan een klacht in voor slagen en verwondingen en aanranding van de eerbaarheid.

Volgens haar advocaat ligt de vrouw momenteel in het ziekenhuis voor voorbereidend onderzoek en wordt ze later deze maand geopereerd.

http://www.vandaag.be/binnenland/98655_ook-di-rupo-wil-sh...

Commentaren

Belgique : Le Vlaams Belang veut une prime pour le signalement d’une burqa

5 juin 2012 par perubu

Le parti d’extrême droite flamand Vlaams Belang a proposé ce mardi de créer une prime de 250 euros à quiconque signalerait en Belgique le port d’une burqa ou du niqab à la police. Le port du voile intégral enflamme les débats dans le pays.

Filip Dewinter, l’une des principales figures du Vlaams Belang, a déclaré à Reuters que les policiers craignaient de faire appliquer la loi sur l’interdiction du voile intégral depuis que des émeutes ont éclaté la semaine dernière dans un quartier de Bruxelles, Molenbeek-Saint-Jean.

L’introduction d’une prime devrait selon lui permettre de faire pression sur les autorités pour que les agents de police fassent appliquer l’interdiction, en vigueur depuis l’an dernier.

Un porte-parole de la police bruxelloise a dit ne pas être au courant de l’initiative du Vlaams Belang tout en soulignant qu’un policier devait faire appliquer la loi et infliger une amende à toute femme portant la burqa ou le niqab en public. En Belgique, les femmes portant le niqab ou la burqa sur la voie publique sont passibles d’une amende maximale de 150 euros. […]

http://www.fdesouche.com/304905-belgique-le-vlaams-belang-veut-une-prime-pour-le-signalement-dune-burqa

Gepost door: Yves Goossen | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

'Vlaams Belang trekt Flair-cover met boerka terug'

Vlaams Belang trekt de omstreden Flair/Libelle-covers in. Dat laat Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zelf weten op Twitter. Volgens Dewinter is de boodschap van de cover immers gepasseerd.
Dewinter verklaart dat de nepcovers van Flair en Libelle, met het portret van een vrouw met boerka, hun werk hebben gedaan. 'Vlaams Belang pikt de mediaboycot niet langer, en dat is bij deze duidelijk', laat Dewinter via Twitter weten.

Na de publicatie van het boek 'Hoer noch Slavin - Vrouwen en islam' van gewezen Miss België en VB-senator Anke Van dermeersch wou het VB betaalde advertenties rond het thema plaatsen in Flair en Libelle, twee titels van Sanoma Media. Het mediabedrijf weigerde de advertenties echter omdat ze niet in overeenstemming waren met de normen en waarden van de magazines.

Daarop maakte Vlaams Belang nepcovers van Flair en Libelle, waarop de advertentie toch te zien is. Sanoma Media meldde meteen dat het Vlaams Belang in gebreke zou stellen. 'Wij vinden dit totaal niet kunnen', reageerde Christine Festjens. 'Dit is totaal ongepast en wij zullen zeker reageren. Dit is misbruik van concepten en merken, en het gaat om misleidende communicatie', besloot Festjens. 'Dit past helemaal niet bij de filosofie van onze magazines.'

VB trekt folders met nepcover Flair/Libelle terug. Boodschap is immers duidelijk gepasseerd: VB pikt media-boycot niet langer!
donderdag 10 mei 2012, 16u10 - Bron: twitter

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120510_138

Gepost door: Yves Goossen | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

Tweets

Filip Dewinter ‏@FDW_VB

Correcte berichtgeving op VRT en VTM-journaals ivm boerka-premie. Ook krantenartikels objectief. Herbekijk journaals http://bit.ly/KbvYVv

6 Juin 12 via Twitter for BlackBerry®

Gepost door: Yves Goossen | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

Sanoma stelt Vlaams Belang in gebreke

9 mei 2012 - Bron: Clint

Sanoma Media heeft het Vlaams Belang in gebreke gesteld voor de verspreiding van nep-voorpagina's van de tijdschriften Flair en Libelle met vrouwen in boerka. Volgens Senaatsfractieleidster Anke Van dermeersch gaat het om een reactie op de weigering van beide vrouwenbladen om een advertentie voor haar boek "Hoer noch slavin - vrouwen en islam" op te nemen.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120509_123&s=1

Gepost door: Yves Goossen | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

De provocerende rol van Het Vlaams Belang:

Klacht tegen Youtube-filmpje Sharia4Belgium - Gva.be
Gazet Van Antwerpen - Anke Van dermeersch (foto), Vlaams Belangfractievoorzitster in de Senaat, heeft klacht ingediend wegens het ...
www.gva.be/.../klacht-tegen-youtube-filmpje-sharia4belgium.aspx

Dewinter dient klacht in tegen Sharia4Belgium na uitspraken over ...
Het Belang Van Limburg - Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement Filip Dewinter dient bij het parket een klacht in tegen Sharia4Belgium wegens ...
www.hbvl.be/.../uitspraken-sharia4belgium-over-morel-kunnen-aanzetten-tot -haat.aspx

Alles over sharia4belgium - Knack.be
Vlaams Belang-kopstuk Anke Van dermeersch dient klacht in tegen Sharia4Belgium omdat ze zich aangevallen voelt door een YouTubefilmpje .
www.knack.be/tag/sharia4belgium.htm

Gepost door: Yves Goossen | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

Le Werkgroep Morkhoven craint que les autorités belges abuseront l'affaire autour Sharia4Belgium pour censurer l'Internet...

-----

La Belgique veut éradiquer le « radicalisme » sur internet (vidéo) et veut interdire 'les groupements qui menacent des intérêts supérieurs de la démocratie'...

6 juin 2012 par Robin

La ministre de l’Intérieur belge Joëlle Milquet (cdH) était l’invitée de la rédaction de Bel RTL ce matin. Dans le cadre d’un plan anti-radicalisme, la ministre de l’Intérieur, suivant l’exemple français, prévoit d’adapter la loi sur les milices privées, ce qui permettra d’interdire les groupements incitant à la haine, la discrimination, et qui menacent des intérêts supérieurs de la démocratie.

http://www.fdesouche.com/305031-la-belgique-veut-eradiquer-le-radicalisme-sur-internet-video

Gepost door: Morkhoven | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

Terug naar de feiten:

Vrouw in nikab dient klacht in tegen politie

dinsdag 5 juni 2012 - Bron: belga - Auteur: jns

Stéphanie Djato, de vrouw in nikab die vorige week opgepakt werd door de politie in Jette, gaat klacht indienen tegen de politie van de zone Brussel-West. Dat bevestigde haar advocaat, Meester Didier De Quévy, dinsdagavond aan La Capitale.
De arrestatie van Stéphanie Djato verliep vorige week niet zonder slag of stoot. Het kwam tot een schermutseling waarbij zowel de de vrouw in nikab als twee agenten gewond raakten. Het incident was vervolgens aanleiding voor onlusten in Molenbeek.

Djato wordt vrijdag bij het Comité P, dat de politie controleert, verwacht om de betrokken agenten te identificeren. De vrouw zal klacht indienen wegens slagen en verwondingen en aanranding van de eerbaarheid. Volgens haar advocaat ligt de vrouw momenteel in het ziekenhuis voor voorbereidend onderzoek met het oog op een operatie, vermoedelijk eind juni.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120605_190

Gepost door: Morkhoven | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter hoopt met de stilzwijgende steun van PRL-minister Didier Reynders, de moslim-gemeenschap nu verder te kunnen provokeren en kondigde aan om premiejagers tegen vrouwen met boerka's in te zetten...

----

'Vlaams Belang-Voorzitter Dewinter looft 250 euro uit voor wie boerka meldt'

Belga
di 5/06/2012

Steden tegen Islamisering, een organisatie waarvan Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter voorzitter is, looft een premie uit voor wie een vrouw met boerka spot en gaat aangeven bij de politie. "Een ludieke actie", zegt Dewinter. Vlaams Belangvoorzitter Valkeniers wil zich niet uitspreken over de actie.

De website Clint.be bond de kat de bel aan. Steden tegen Islamisering belooft in een opruiend filmpje "250 euro voor wie een boerka spot".

"Met de heisa in Molenbeek van de voorbije dagen is gebleken dat moslims de politie en de burgers intimideren. Wij vrezen dat de politie hierdoor terughoudend wordt. Met de premie willen wij mensen stimuleren om hun burgerplicht te doen, zodat de politie niet de andere kant uit kan kijken", vertelt Dewinter aan deredactie.be.

"De boerka mag geen kledingstuk als andere worden. Het is een wandelende gevangenis van textiel, het harnas waarmee de radicale islam ten strijde trekt", gaat Dewinter voort.

Hoe gaat het in zijn werk? "Wie een boerka spot en dat gaat melden bij de politie, komt in aanmerking. Als de politie iets doet met de tip, dan kan de eenmalige beloning van 250 euro gestort worden", zegt Dewinter. Het geld komt uit de kas van Steden tegen Islamisering, verduidelijkt hij.

"Dit is een symbolische stimulans, een ludieke actie om de aandacht te vestigen op de kwestie, ik denk dat iedereen dit wel begrijpt. Burgers mogen de boerka niet gedogen. Het is ook verboden door de Belgische wet." Maar ontketent Dewinter met een premie geen heksenjacht? "Dat zijn grote woorden."

Heeft Dewinter gecheckt of de kliklijn-met-premie wettelijk wel kan? "Ach, wellicht zijn er wel wettelijke bezwaren te vinden. Maar niets doen is geen optie. Ik stel vast dat een Franse zakenman wel de boetes mag betalen van twee vrouwen die in boerka gespot zijn. Daar hoor ik geen bezwaren tegen."

"Ik weet niet of Vlaams Belang achter deze actie staat. Ik heb het ook niet voorgelegd aan mijn partij. Dit is een initiatief van Steden tegen Islamisering, waarvan ik voorzitter ben", benadrukt Dewinter nog.

"Dit is een initiatief van Steden tegen Islamisering", zegt ook Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers. "Wij hoeven ons niet uit te spreken of wij daar voor of tegen zijn."

Houdt Valkeniers zijn handen af van het initiatief dat Dewinter steunt? "Als onze boegbeelden los van de partij iets doen, dan zal het altijd wel lijken alsof Vlaams Belang betrokken is. Maar nogmaals, wij hoeven ons over die premie niet uit te spreken."

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/120605_Dewinter_Boerka

Gepost door: Morkhoven | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

'Progressieve advocaten tegen verbod Sharia4Belgium'

De progressieve advocaten van Progress Lawyers Network zijn tegen een verbod van Sharia4Belgium. Omdat je zo'n verbod altijd in algemene termen moet formuleren, vreest de Antwerpse advocaat Raf Jespers dat de wet achteraf kan worden misbruikt tegen politieke opposanten.

Jespers: "Ik ben tegen een wet die het mogelijk maakt om organisaties op zich te verbieden. 'Verdachte' organisaties kunnen momenteel al perfect in de gaten worden gehouden door de staatsveiligheid met de Bim-methoden (methoden zoals observatie, infiltratie, telefoontap). Ze kunnen ook vervolgd worden op basis van bestaande strafwetten. Dat gebeurt trouwens met hun voorman Fouad Belkacem."

"Een wet die radicale organisaties verbiedt kan vroeg of laat aangewend worden tegen politieke of syndicale opposanten. Dat is een groot gevaar. Als België straks - zoals nu in Griekenland - harde besparingen doorvoert en als hiertegen zwaar protest komt, dan kan zo'n wet gebruikt worden om organisaties die dat protest 'aanvoeren' te verbieden."

Gefundenes Fressen
"Plannen om radicale organisaties te verbieden dateren al vanuit de periode van justitieminister Alfons Vranckx (BSP) in de jaren zeventig. Tot op vandaag zijn ze altijd tegengehouden door de terechte bekommernis voor het respect voor de vrijheid van organisatie en meningsuiting."

"Sharia4Belgium is nu 'gefundenes Fressen' om dit soort wetgeving te kunnen doorvoeren. Ik ben er voor dat Sharia4Belgium in het oog wordt gehouden en dat de leden gestraft worden als ze de wet overtreden. Maar de gretigheid waarmee dit groepje wordt opgevoerd om een zeer verregaande wetgeving, die historisch altijd op verzet van alle democraten in dit land heeft gestoten, door te voeren vind ik verontrustend."

JDW

http://www.vandaag.be/binnenland/98702_progressieve-advocaten-tegen-verbod-sharia4belgium.html

Gepost door: Morkhoven | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

Is de heisa rond Sharia4Belgium misschien als een bliksemafleider bedoeld om zaken zoals de verdachte stortingen op rekening van politiebaas Audenaert, in de vergeethoek te duwen ?

Gepost door: Jan Boeykens | 06-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.