23-08-12

Michelle Martin in klooster: 4.000 euro per dag

michelle-martin.jpg

Het bewaken van Michelle Martin gaat meer geld kosten dan het jaarlijks afhuren van de gevangenis in Tilburg (Nederland).  België, Koninkrijk der Gevangenen, huurt deze gevangenis wegens 'plaatsgebrek' in haar volgepropte gevangenissen...

---------------------------------

23 AUGUSTUS 2012 - De burgemeester van Namen, Maxime Prévot (cdH), wil dat het klooster in Malonne door dertig agenten bewaakt wordt wanneer Michelle Martin er haar intrek zal nemen. Dat kan mogelijk al vanaf dinsdag. De kosten van de bewaking kunnen oplopen tot 4.000 euro per dag of 120.000 euro per maand. Dat meldt een krant van De Persgroep.

"Dat is veel geld en het is ongezien dat een ex-gedetineerde zo'n bescherming krijgt, maar ik moet de veiligheid garanderen", aldus burgemeester Prévot, die vandaag met minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet praat over de mogelijke versterking voor zijn korps.

"Namen heeft zelf onvoldoende agenten om het clarissenklooster 24 op 24 uur te beveiligen. Het merendeel van de agenten moet van de federale politie komen."

"Ik besef maar al te goed dat onze vraag uitzonderlijk is, maar ik vrees voor erg hevige emoties als Michelle Martin volgende week effectief zou vrijkomen. De mensen in Malonne gaan er absoluut niet mee akkoord dat die vrouw naar onze gemeente komt en mag inwonen bij de zusters. Ze zullen hun ongenoegen laten blijken. Ik verwacht ook manifestanten uit alle hoeken van het land. Dat kan mogelijk leiden tot gevaarlijke situaties", besluit Prévot.

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1228425/4-000-euro...

18:51 Gepost door Werkgroep Morkhoven in 4.000 euro per dag, Actualiteit, klooster, Michelle Martin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.