25-08-12

Hervorming Justitie: Minister Turtelboom wil onpartijdige rechters...

procureur-jan-poels--kabinetschef-turtelboom.14.12.11.jpg

Marcel Vervloesem wordt al 14 jaar lang door de Justitie van Turnhout vervolgd. 

De vzw Werkgroep Morkhoven schreef hierover regelmatig naar justitieminister Turtelboom (Open VLD, vlaamse liberalen) die onlangs stelde dat zij een justitie 'zonder de minste zweem van partijdigheid' wilt.

Zij vroeg de minister om de werking van de justitie de Turnhout te laten onderzoeken.  De justitie van Turnhout die Marcel Vervloesem van de vzw Werkgroep Morkhoven voortdurend criminaliseert zodat de kinderpornozaak Zandvoort verder doodgezwegen kan worden, is verantwoordelijk voor de verdwijning van al de ontlastende stukken uit Marcel Vervloesem's strafdossier.  Bepaalde rechters te Turnhout profiteren reeds jarenlang van de roddels van criminelen die wegens drugshandel, diefstallen, inbraken, zedenfeiten en gewapende roofovervallen een strafblad bezitten om Marcel Vervloesem achter de tralies te steken.

De vzw Werkgroep Morkhoven ontving tot nogtoe geen antwoord terzake van Turtelboom.

Komt dit misschien omdat de minister goede contacten onderhoudt met de Turnhoutse justitie en er sprake is van vriendjespolitiek ?

-----------------------------

Procureur Jan Poels wordt kabinetschef van Turtelboom

14/12/'11 - Jan Poels, de procureur van Turnhout, wordt de nieuwe kabinetschef van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld). Dat raakte zopas bekend.

Poels zou nog tot 26 april 2012 procureur in Turnhout blijven. Maar door zijn benoeming tot kabinetschef vervalt dat mandaat. Turnhout krijgt nu een nieuwe procureur.

Poels is 52 en woont in Grobbendonk. Hij studeerde rechten aan de KULeuven en was tussen 1985 en 1987 advocaat-stagiair in Antwerpen. Vanaf 1987 werkte hij op het Antwerpse parket tot 2005. Hij zat daar eerst op de dienst "qualificatie", die aanduidt welke juridische begrippen op bepaalde feiten moeten worden gekleefd. Daarna stapte hij over naar de drugssectie. Via zijn werk daar kwam hij in contact met de toenmalige topspeurder van de BOB, Willy Van Mechelen, die hij kon ontmaskeren als een drugsdealer. Via die zaak specialiseerde hij zich in de bijzondere opsporingstechnieken. Een competentie die nu op het kabinet van Justitie bijzonder nuttig kan zijn. Poels richtte daarna de sectie georganiseerde misdaad op in Antwerpen. Grote dossiers die hij mee opvolgde waren de "opkuisacties" op het Falconplein en de rondtrekkende daderbendes. Poels was ook een tijdje persmagistraat in Antwerpen. Sinds 2005 was hij procureur van Turnhout. Daar streefde hij een doorgedreven samenwerking met het Mechelse parket na, met het oog op een mogelijke fusie van beide arrondissementen. Poels staat algemeen bekend als één van de beste procureurs van de jongere lichting.

http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid1099504/procureur...

Het boek van Marcel Vervloesem waarvan het script enkele maanden geleden in beslag werd genomen en waarvan men de uitgave waarschijnlijk trachtte te beletten, werd intussen op USB-stick gezet.  Het is te bestellen op de volgende adressen:
Voor Nederland: brenninkmeijer.c@gmail.com
Voor België: vt6788107@base.be

19:32 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Actualiteit, hervorming van justitie, Minister Turtelboom | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.