14-10-12

Verhofstadt vraagt leden waarom Open Vld verkiezingen verloor

Verhofstadt.VLD.jpg

De tijdelijke voorzitter van Open Vld, Guy Verhofstadt, brengt vanaf 17 september een bezoek aan zijn partijgeledingen in elk van de vijf provincies, om te vragen waarom Open Vld de voorbije verkiezingen verloren heeft. 

De bedoeling is volgens de woordvoerder van Verhofstadt niet om daar een kant-en-klaarplan uit de doeken te doen, integendeel. "De kaderleden wordt gevraagd om hun analyse te geven van de verkiezingsnederlaag. Het is eerder een soort uitlaatklep voor de basis. Met die bevindingen zullen we dan onze verdere strategie bepalen", zegt hij.

Net voor het zomerreces riep Verhofstadt overigens al eens de Brusselse afdeling bijeen in de Melsensstraat. Die afdeling doet het goed. Open Vld heeft in Brussel de verkiezingen gewonnen en Guy Vanhengel heeft de Vlaamse liberalen weer in de Brusselse regering geloodst.

Op de fractiedagen van de partij, 25 en 26 september, zou meer duidelijkheid moeten komen over het plan voor de komende maanden. Met een nieuwe voorzitter kan de partij dan de federale verkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen voorbereiden. (belga/lb)

Door: redactie 

27.8.2009

http://www.hln.be/hln/nl/3624/Verkiezingen-2009/article/d...

---

22.9.2012

Geachte Heer Verhofstadt,

Omdat de Open VLD zich de ‘Partij van de Vrijheid’ noemt en Annemie Turtelboom thans de minister van justitie is, heb ik u verschillende malen over de schandalige en mensonterende opsluitingen van Marcel Vervloesem van onze vereniging geschreven.

U was ook diegene die ons destijds schreef dat hij zich ‘diep geschokt’ voelde door het kindermisbruik in de kinderpornozaak Zandvoort.

Marcel Vervloesem heeft al jarenlang een contactverbod met mij terwijl ik de voorzitter ben van de vzw Werkgroep Morkhoven waarvan hij nog steeds bestuurslid is.

Wij kennen elkaar ook al 30 jaar lang van onze akties en als vriend ben ik hem door dun en dik blijven steunen.

Ik ging hem ook iedere week bezoeken in de gevangenissen van Turnhout en Brugge alwaar hij twee jaar opgesloten was.

Ik vind dat dit contactverbod moet opgeheven worden en schreef daarvoor ook een Open brief aan Turtelboom die met een nietszeggend mailtje beäntwoord werd.

Omdat u zich een ‘anti-rechtse democraat’ noemt alhoewel u niet eens de moeite deed om mij te antwoorden, reken ik op uw tussenkomst in deze zaak.

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,

Jan Boeykens
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis
werkgroepmorkhoven@gmail.com

Onze Open Brief aan minister Turtelboom: http://werkgroep-morkhoven.skynetblogs.be/archive/2...

(Gepubliceerd op http://www.openvld.be/ (‘Stel uw vraag!  Stel hier je vraag rechtstreeks aan de juiste persoon binnen het Vlaamse Liberale landschap’. Er kwam geen antwoord van Verhofstadt, ontwerper van de 'Partij van de Burger'.)

18:18 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Actualiteit, Open VLD verkiezingen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.