11-03-13

Nicolas Sarkozy sloeg Alain Winants tot 'Ridder'

diruposarko.2.JPG

Op 10/11/11 wist het persagentschap Belga te melden dat de Franse president Nicolas Sarkozy de administrateur-generaal van de Belgische Staatsveiligheid Alain Winants, tot Ridder van het Légion d’Honneur van de Franse Republiek benoemde.

Winants was in de wolken. “Dit is een persoonlijke en collectieve eer. Ik beschouw dit inderdaad niet alleen als de erkenning van onze uitstekende relaties met de Franse inlichtingendiensten, maar ook als een teken van waardering van het professionalisme van de Veiligheid van de Staat”, aldus Winants.

De chef van de Belgische Staatsveiligheid mocht het ereteken dat in een verzegelde kartonnen doos was opgeslagen, in de loop van december 2011 op de Franse ambassade in Brussel gaan ophalen.

Het blijft een Staatsgeheim voor welke diensten Winants beloond werd...

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1346411/2011/11/10/Sarkozy-riddert-topman-Belgische-staatsveiligheid.dhtml

----

De Tijd van 6.3.2013 schreef dat Alain Winants, de administrateur-generaal van de Staatsveiligheid (Open VLD), de regering voorgesteld heeft om een koninklijk besluit te publiceren zodat de Staatsveiligheid haar gegevens 50 jaar lang mag bewaren. De inlichtingendienst wil zelfs foute of onjuiste gegevens nog 30 jaar lang kunnen bijhouden.

Nadat justitieminister Turtelboom (Open VLD) tegenover De Tijd verklaarde dat "de politieke besprekingen nog moeten beginnen", schreef De Tijd: 'Het ziet er wel naar uit dat de bewaartermijn van 50 jaar (en langer) er zal komen'.

De politieke besprekingen terzake hebben dus reeds plaatsvonden terwijl ze 'nog moeten beginnen'...

De commentaren zijn gesloten.