22-03-13

"De overheid moet op dieet, niet de mensen"

annemie-turtelboom-open-vld.jpg

11.6.2010 - Minister Turtelboom (Open VLD) 

"Open Vld wil geen belastingverhoging op sparen, werken of investeren. De overheid moet op dieet, niet de mensen."

"Wij willen de Senaat afschaffen, geen staatssecretarissen meer, de kabinetten moeten met een derde worden afgeslankt en politici moeten zelf ook inleveren. Iedereen moet bijdragen, zeker wij."

http://www.gva.be/verkiezingen/2010/aid944686/chat-vrijdag-met-annemie-turtelboom-open-vld.aspx

===

5.12.2011 - De netto maandlonen van Di Rupo I

Nu de postjes bekend zijn, kunnen we eens naar de loonbrief van elke minister kijken. Het gaat om de netto maandlonen, inclusief de forfaitaire onkostenvergoedingen en ervan uitgaande dat enkel het brutoloon met 5 % wordt verminderd.

De regering Di Rupo besliste immers om de lonen van de nieuwe regeringsleden met 5 % te verminderen. "Alleen is nog niet duidelijk op welk bedrag: alleen op het brutoloon of ook op de onkostenvergoedingen", aldus Jean Faniel, onderzoeker bij het CRISP.

€ 11.035,62

Dat is het netto maandloon van onze nieuwe premier, Elio Di Rupo (PS).

€ 11.035,62

Zoveel krijgen ook vice-premiers Laurette Onkelinx (PS), Steven Vanackere (CD&V), Didier Reynders (MR), Johan Vande Lanotte (SP.A), Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Joëlle Milquet (CDH) voortaan elke maand op hun rekening gestort.

€ 11.035,62

Ziedaar eveneens het netto maandloon van de minister van Buitenlandse zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken: Didier Reynders (MR).

€ 10.708,52

Dat bedrag is maandelijks weggelegd voor onze 'gewone' ministers: Paul Magnette (PS), Pieter De Crem (CD&V), Sabine Laruelle (MR), Olivier Chastel (MR), Monica De Coninck (SP.A) en Annemie Turtelboom (Open VLD).

€ 10.282,77

Met dat bedrag moeten staatssecretarissen Philippe Courand (PS), Servais Verherstraeten (CD&V), Hendrik Bogaert (CD&V), John Crombez (SP.A), Maggie De Block (Open VLD) en Melchior Wathelet (CDH) zich elke maand tevreden stellen.

Bron: CRISP. Cijfers van november 2011. De bedragen zijn berekend voor een alleenstaande, zonder gezinslast en zonder rekening te houden met inkomsten uit andere mandaten. Ook bijkomende gemeentelijke opcentiemen en eventuele fiscale voordelen van de regio’s worden buiten beschouwing gelaten. 

(mr) 

http://www.jobat.be/nl/artikels/de-netto-maandlonen-van-di-rupo-1/

===

21.3.2013 - Regering denkt weer aan 22% btw

De regeringstop boog zich woensdag de hele dag over de budgetcontrole 2013. Er wordt gezocht naar structurele besparingen en nieuwe inkomsten. Voor dat laatste put ze uit de lijst van nieuwe belastingen die eerder al op tafel lag, zoals 22% btw.

Bij het begin van de vergadering maakte vicepremier Reynders bekend dat de regering op zoek is naar maatregelen voor 2,3 miljard euro. Volgens minister van Begroting Olivier Chastel gebeurt dat op basis van voorstellen zoals die eerder werden uitgewerkt door drie werkgroepen: fiscaliteit, primaire uitgaven en sociale zekerheid.

Alle partijen zijn het eens dat het vooral om structurele maatregelen moet gaan om aan de verzuchtingen van de Europese Commissie tegemoet te komen. Maar of het moet gaan om besparingen als wel nieuwe belastingen, daarover zijn er meningsverschillen. Open Vld denkt vooral aan besparingen, PS en cdH mikken dan weer op meer belastingen.

Aan welke nieuwe belastingen de regering juist denkt, is niet duidelijk. Op tafel ligt een lange lijst van mogelijke nieuwe belastingen die bij eerdere conclaven al werden besproken, maar toen niet werden weerhouden.

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1354350/regering-denkt-weer-aan-22pct-btw.aspx

De.Clercq.Martens.belga.JPG

Willy De Clercq, stamvader van de naoorlogse liberalen, van het financiële- en begrotingsbeleid in de jaren zestig en zeventig en mentor van Guy verhofstadt, altijd getooid met een strikje, was ook een van de eersten in zijn partij die het belang van moderne, opvallende verkiezingscampagnes inzag. ‘Niet u, maar de staat leeft boven zijn stand' is een slogan die al van 1981 dateert, maar die ook 'jonge' Open VLD'ers nog graag hanteren...

21:33 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Actualiteit, overheid op dieet, Politiek, regering Di Rupo | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De volgende pagina was onvindbaar via Google:

Begrotingsconclaaf 2013 : een ernstige en evenwichtige begroting
Voor ons was het belangrijk een evenwichtige begroting te hebben conform het doel van het ... Nationaal Veiligheidsplan : Download Nationaal Veiligheidsplan ...

Pagina niet gevonden

De gevraagde pagina http://www.milquet.belgium.be/nl/begrotingsconclaaf-2013-een-ernstige-en-evenwichtige-begroting-die-de-inkomsten-van-de-burgers-0 kan niet worden gevonden.

Gepost door: Yves | 23-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.