23-11-13

Marcel Vervloesem veroordeeld tot 18 maanden cel

morkhoven


Brussel, 23 november 2013

Op 6 februari 2013, stuurde de genaamde Dimitri V. die beweert dat hij het slachtoffer werd van Morkhoven-aktievoerder Marcel Vervloesem, het volgende sms-je aan Vervloesem's 15-jarige kleindochter:
 
'heej bitch deze nacht en morge ga het ergste worde - ik meen het ik heb mijn slaap ingehaald' - 'hey jo bitch! ik maak u af!! en wacht ma leuk spelletj kapot - gade me men mes van benede naar bove en dan u keel oversnijde'.

Er werd klacht neergelegd bij de politie van Herentals die het proces-verbaal van de klacht naar de procureur van de Justitie te Turnhout stuurde. Dimitri V. werd niet opgepakt en ondervraagd. Nadat Vervloesem's 15-jarige kleindochter ook een doodsbedreiging ontving van Marcel Vervloesem's halfbroer Victor die het, na al zijn klachten tegen zijn broer-actievoerder, tot gemeenteraadslid en politiechef schopte, begonnen Dimitri en zijn vrienden een ware terreurcampagne tegenover Vervloesem's dochter en kleindochter zonder dat de Turnhoutse justitie die telkens een proces-verbaal van de politie van Herentals ontving, optrad.

Merkwaardig daarbij is dat terzelfdertijd alle skyblogs van de vzw Werkgroep Morkhoven voor een paar maanden werden versleuteld en al de webpagina's van het Internet verdwenen.

De vzw Werkgroep Morkhoven contacteerde Premier Di Rupo, justitieminister Turtelboom en Minister van Binnenlandse Zaken Milquet die een beleefd antwoordje stuurden.
Turtelboom zei dat zij wegens het principe van de scheiding der machten niet kon tussenkomen. Maar Turtelboom benoemde uitgerekend de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef.

Het Comité P (kontrole op de werking van de politie) en de Hoge Raad voor de Justitie (kontrole op de werking van de Justitie) reageerden niet op de klachten van de vzw Werkgroep Morkhoven.

Victor V. is nog altijd politiechef en zetelt nog altijd in het bestuur van de lokale politieraad Neteland.  Minister Milquet vond het blijkbaar normaal dat Victor V. een politiescanner ter beschikking van Dimitri's bende stelde om het gezin Vervloesem maandenlang met sms-jes met doodsbedreigingen te terroriseren.

Zowel Minister Milquet als Minister Turtelboom ondertekende het Nationale Veiligheidsplan van de regering Di Rupo waarin staat dat 'de veiligheid van alle burgers de absolute prioriteit is van de regering'.

di.rupo.milquet.turtelboom.jpg

19:18 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Actualiteit, Marcel Vervloesem, veroordeeld | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.