27-01-13

Hoofdinspecteur van de Politie krijgt tuchtstraf

turtelboom-en-milquet.jpg

Brussel, 27.1.2013
 
Geachte Mevrouw Milquet,
Geachte Mevrouw Turtelboom,
 

Gelieve nota te willen nemen van het volgende bericht, alwaar er, in tegenstelling tot bij de wekenlange doodsbedreigingen en de aanslag te Herentals waarbij een bestuurslid van de Politieraad Neteland en de hoofdinspecteur van de Herentalse politie rechtsstreeks en onrechtsstreeks zijn betrokken,  WEL wordt opgetreden.

 
In afwachting van uw antwoord, teken ik, 
 
Hoogachtend,
 
Jan Boeykens
Faiderstraat 10

1060 Sint-Gillis

====

Hoofdinspecteur politie belaagt ex tijdens werkuren

27.1.2013

MECHELEN - Een 39-jarige hoofdinspecteur van de politie Mechelen zal worden vervolgd omdat hij zaterdag zijn ex-vriendin heeft belaagd. Hij achtervolgde de vrouw tijdens zijn werkuren met zijn dienstwagen en reed haar klem op de E19. Daar bedreigde hij haar. De inspecteur moet zijn dienstwapen inleveren en later volgt er ook nog een tuchtsanctie.

'Alles kadert blijkbaar in een slecht verwerkt relatiebreuk', zegt Nele Poelmans van het Mechelse parket. 'De man zou zijn ex in haar wagen herkend hebben en heeft haar een eind achtervolgd. Uiteindelijk reed hij haar met zijn dienstvoertuig klem op de E19.'

De politieman bedreigde zijn ex verbaal. De vrouw kon de politie verwittigen, maar toen de wegpolitie ter plaatse kwam was de inspecteur alweer verdwenen. De man kon later op de avond alsnog worden ingerekend.

De inspecteur is na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Voorlopig is hij nog niet geschorst door de politie, maar er is wel een procedure tegen hem opgestart. De man mag van de onderzoeksrechter bovendien geen wapen dragen en moet zich laten begeleiden, waardoor hij sowieso zijn functie voorlopig niet kan uitoefenen.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130127_00447793