15-12-16

Opnieuw problemen met Skynet

warhol-kafka.jpgFrom: Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>
To: Skynet <cca_skynet_nl@skynet.be>, "vanessa.bury@just.fgov.be" <vanessa.bury@just.fgov.be>,justitiehuis.brussel@just.fgov.be, justitiehuis.ieper@just.fgov.be, justitiehuis.leuven@just.fgov.be, Fm_ Infojust Functional_mailbox <info@just.fgov.be>, "info@rijksrecherche.nl" <info@rijksrecherche.nl>, "FMF Kabinet Info (ACA)" <info.kabinet@just.fgov.be>, Info premier <info@premier.fed.be>
Cc: "Nieuwsredactie stadsomroep.com" <redactie@stadsomroep.com>, "René Hartkamp" <redactie@nu.nl>, Redactie Het Vrije Volk <redactie@hetvrijevolk.com>, "redactie@telegraaf.nl" <redactie@telegraaf.nl>, marcelvervloesem <marcelvervloesem@hotmail.com>, "A,M,L Van Rooij" <ekc.avanrooij@gmail.com>, Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>, "mr. drs. BOU" <mr.drs.bou@planet.nl>, ccv <ccvink@yahoo.it>
Date: Wed, 30 Nov 2016 13:29:05 +0100
Subject: Re: Geen ticketnummer

Na een de maandenlange lastercampagne op Facebook tegenover de Werkgroep Morkhoven die door de politie thans onderzocht wordt, sloot de provider Skynet (Proximus, Belgacom) opnieuw een blog van de Werkgroep Morkhoven wegens een zogenaamde klacht over een foto die reeds 10 jaar geleden op die blog gepubliceerd moet geweest zijn.
De Werkgroep Morkhoven vraagt zich af of de Belgische justitie die de kinderpornozaak Zandvoort, de verdwijning van de Duitse jongen Manuel Schadwald en en de moord op Gina Bernard in de doofpot stopte, soms mee achter deze zaak zit.
 
xxxxxxxxxx
 
Antwerpen, 30 11 2016
 
 
Geachte Heer, 
 
Betreft: Skynet versleutelt opnieuw een blog van de Werkgroep Morkhoven
 
Ik zou graag een antwoord willlen op de door mij ingediende klacht bij de Klantenservice van Skynet.
 
U stuurde mij immers een mail waarin u verwees naar een foto die die waarschijnlijk reeds 10 jaar op een blog stond en waarvoor zopas een klacht werd ingediend door de genaamde Vuylsteke die destijds door zijn provocerende lastercampagne tegenover Marcel Vervloesem en de Werkgroep Morkhoven en onze reactie daarop ook verantwoordelijk was voor de vreemde versleuteling van 2 skynetblogs waaronder onze blog 'Doofpot Jusitie' die zeer succesrijk was;
 
Mag ik u erop wijzen dat van zodra ik uw mail in mijn inbox zag (4 dagen na de aankomst in mijn mailbox) ik onmiddellijkgeprobeerd heb om aan uw verzoek om de voornoemde foto te verwijderen, heb trachten te voldoen en ik U dit ook mededeelde
De link naar de blog bleek echter niet meer actief zijn omdat u, zonder mij tijd te geven en mijn antwoord af te wachten, deze blog reeds versleuteld had.
 
Ik wens ook nog eens te verwijzen naar de maandenlange versleuteling van al onze skynetblogs op het moment dat er een ware terreurcampagne tegen het gezin van de heer Vervloesem's dochter (met 3 minderjarige kinderen) werd gevoerd en waarvoor de Turnhoutse justitie niet wenste op te treden.
 
Ik zal ook een klacht indienen bij de Ombudsdienst Internetcommunicatie en bij de Minister van Justitie omdat ik het vermoeden heb dat de justitie, zoals ook tijdens de terreurcampagne zijn, mogelijks mee achter deze actie zit.
 
In afwachting van uw antwoord, teken ok,
 
Hoogachtend,
 
Jan Boeykens
Voorzitter Werkgroep Morkhoven

Op 18 november 2016 20:04 schreef Skynet <cca_skynet_nl@skynet.be>:
 
---------- Doorgestuurd bericht ----------
From: Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>
To: Skynet <cca_skynet_nl@skynet.be>
Cc: Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>, marcelvervloesem <marcelvervloesem@hotmail.com>, marleen Boeykens <Marleen_boeykens@hotmail.com>
Date: Fri, 18 Nov 2016 20:02:38 +0100
Subject: problemen skynet

PROBLEMEN MET SKYNET

 
Ik publiceerde zopas het volgende bericht op mijn blogs en nam eveneens contact op met de klantendienst van skynet in verband met een bericht dat ik zopas las en dat reeds 4 dagen geleden in mijn mailbox bleek te zijn gekomen.
Gaat het hierbij om een nieuwe pesterij zoals in het verleden?
Ik klikte het webadres aan maar de webpagina bestaat blijkbaar niet.
Vandaar dat ik de Klantendienst van Skynet heb aangeschreven en om hulp heb gevraagd.
(Dit bericht zal ook overal op Facebook en elders gepubliceerd worden omdat we maandenlang te maken hadden met een bende trollen op Facebook die ons zelfs van 'laster en eerroof' beschuldigde terwijl men ons op op onze eigen Facebookpagina's voor 'oplichters' en 'bedriegers' uitmaakte.
Vreemd is dat het adres van de genaamde Claudia Vinck die mij enkele geleden door een gerechtelijke inspecteur werd genoemd, niet meer weer te vinden is tussen mijn mail-adressen....
 

 

04-05-14

Spoedopname van Marcel Vervloesem: Brief aan Minister Milquet

marcel.3.5.14.1.jpg

Geachte Mevrouw Milquet,

 
Na uw nutteloos schrijven aan sp.a-kamerlid Jan Peeters die het door mij aangeklaagde sp.a-bestuurslid Victor V. reeds jarenlang onvoorwaardelijk ondersteunt en politiek benoemde, ontving ik een schrijven van de procureur des Konings te Turnhout waarin hij de 'bevestiging' van mijn bij uw diensten ingediende klacht vroeg.
 
Maar, zoals u weet, is het de justitie van Turnhout die de criminelen zoals Victor V. en zijn kameraden, reeds jarenlang ondersteunt om de kinderpornozaak Zandvoort dicht te dekken.
Tijdens haar jarenlange vervolging van Vervloesem, liet zij ook alle ontlastende stukken uit Vervloesem's strafdossier verdwijnen.
Het waren de Turnhoutse rechters die Vervloesem in 2006 bij gerechtelijk vonnis een spreekverbod met de pers oplegden om mogelijke perslekken te voorkomen.
De rechters van Turnhout gedoogden ook de maandenlange terreur van Victor V. en zijn kornuiten.
 
Ik vind uw doorverwijzing naar de procureur des konings te Turnhout dan ook enigszins misplaatst, temeer daar de Turnhoutse procureur Jan Poels door uw politieke collega justitieminister Turtelboom tot kabinetschef werd benoemd en Turtelboom zich beriep op het 'principe van de scheiding der machten' om geen gevolg te moeten geven aan mijn klacht en mijn verzoek om alle dossierstukken inzake het peutermisbruik in de Amsterdamse kinderkribben aan de Nederlandse justitie over te maken.
 
Ik weet niet wat er achter de schermen werd afgesproken maar vorige week ontving ik dan weer een schrijven van het Comité P dat zogezegd de werking van de politie moet controleren.
In haar brief voerde de voorzitter van het Comité P aan dat het dossier door uw diensten aan de procureur des konings te Turnhout werd bezorgd zodat zij dus geen onderzoek hoeft te voeren.
 
Intussen blijft het Herentalse sp.a-gemeenteraadslid Victor V. die verantwoordelijk was voor alle klachten tegen Vervloesem ten tijde van de onthulling van de kinderpornozaak Zandvoort; van wie er 30 processen-verbaal van niet-onderzochte zedenfeiten met jongetjes bestaan en die verantwoordelijk was voor de maandenlange terreur tegenover Vervloesem's dochter en minderjarige kinderen waarvoor ik bij U klacht indiende, voorzitter van het de Herentalse Commissie van Veiligheid en Politie en bestuurslid van de lokale politieraad Neteland.
Zoals U weet, gebruikte Victor V. ook een politiescanner bij de observaties van het geterroriseerde gezin Vervloesem.
 
Ik vind het bevreemdend dat U op uw website pleit voor 'deontologische waarden' en de 'integriteit' van de politie terwijl U de politie door figuren zoals Victor V. openbaar in diskrediet laat brengen.
 
Het is alsof U wil aantonen dat rotte appels bij de federale politie en politieraden welkom zijn.
 
Ik kan het helaas niet eens zijn met de de door U en de door uw partij gevoerde politiek op dit vlak.
 
In afwachting van uw antwoord (liefst nog voor de verkiezingen), teken ik,
 
Hoogachtend,
 
Jan Boeykens, Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven
 
--
 
In bijlage zend ik U een kopie van ons rapport van 4.5.2014 inzake de heer Vervloesem die, zoals ik U een week geleden meldde, wederom met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen. Zijn ziekenhuisopname is mede het gevolg van het maandenlange terroriseren van zijn dochter en minderjarige kleinkinderen door Victor V. in samenwerking met de genaamde Dimitri V. die zich onlangs in een verhaaltje tegenover Het Nieuwsblad als het zoveelste slachtoffer van sexueel misbruik door Vervloesem voordeed. Indien de justitie en de politieke verantwoordelijken, zoals U, hun werk zouden gedaan hebben, dan was Vervloesem die nog steeds bestuurslid is van onze vereniging, niet in het ziekenhuis beland.
 
van: Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>
aan: milquet <milquet@ibz.fgov.be>,
 milquet <milquet@lecdh.be>
cc: Info premier <info@premier.fed.be>,
 "contact@hulplijnseksueelmisbruik.nl" <contact@hulplijnseksueelmisbruik.nl>,
 "info@rijksrecherche.nl" <info@rijksrecherche.nl>,
 Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>
datum: 4 mei 2014 18:04
onderwerp: Dossier Zandvoort - terroriseren van onschuldige burgers - mijn klacht

22-03-13

Klacht bij Minister Milquet

milquet.turtel.politie.jpg

Brussel, 21.3.2013

Joëlle Milquet
, Vice-Eerste minister, minister van Binnenlandse zaken en van Gelijke kansen (cdH)
Wetstraat 21000 Brussel

Geachte Mevrouw Milquet,

Betreft: 'De veiligheid van alle burgers is een absolute prioriteit voor de regering'

Zoals ik U reeds herhaaldelijk schreef, ontving het 15-jarige meisje Sanne Helsen wonende te Hulsthout (nabij Herentals), op 17 december 2012, om 21.35 uur, het onderstaande sms-berichtje. 
Het sms-je waarin men haar poogde om te kopen en haar met de dood bedreigde, bleek afkomstig te zijn van de GSM met nummer 0032 494 465 262 van de genaamde Victor Vervloesem.  
Het sms-je was blijkbaar het startsein van een maandenlange terreurcampagne tegen het meisje en haar ouders. Daarbij werden ook alle skynetblogs van de vzw Werkgroep Morkhoven wekenlang afgesloten. 

Doordat de overheid niet optrad, werd er na enkele weken ook een aanslag gepleegd op de moeder van het meisje waarvan de hoofdcommissaris van de Politie van Herentals die goed bevriend lijkt met Victor V., geen proces-verbaal wenste op te maken.

Uw diensten lijken de criminelen te beschermen.
Vandaar dat er thans ook een ander gezin met minderjarige kinderen door middel van nachtelijke sms-jes met doodsbedreigingen en met bedreigingen 'om het huis in brand te steken' geterroriseerd wordt.
's Nachts ontploffen er ook regelmatig brandbommetjes in de omgeving van de huizen van de beide gezinnen en er waren ook reeds nachtelijke geweerschoten te horen.
Een buurman die iemand van de door uw diensten beschermde criminelen wist te vatten, kreeg een mes op de keel gezet met de waarschuwing dat 'hij zich beter niet kan moeien in de zaak indien hij de bende niet op zijn nek wil krijgen'.

Victor Vervloesem is een quasi analfabeet die met de politieke steun van het Herentalse sp.a-bestuur en de Herentalse burgemeester Jan Peeters, in 2005 tot bestuurslid van het OCMW te Herentals werd benoemd. Dank zij deze politieke benoeming werd hij in 2006 met 195 voorkeursstemmen tot gemeenteraadslid aangesteld. In 2007 werd hij tot voorzitter van de  Herentalse commissie van Veiligheid en Politie benoemd. Hij is thans bestuurslid van de Politieraad Neteland die door de Herentalse burgemeester Peeters die U op 4 maart 2013 terzake schreef, wordt voorgezeten.

Merkwaardig in deze zaak is het feit dat Peeters die Victor Vervloesem ondersteunt, niet alleen een sp.a-kamerlid is maar, onder het Vicepremierschap van Premier Di Rupo in de jaren '90, ook de Belgische Staatssecretaris en Minister van Veiligheid was.

Van Victor Vervloesem bestaan er een 30-tal processen-verbaal van zedenfeiten met minderjarigen die echter nooit onderzocht werden.

Op 4 maart 2013 schreef u terzake naar de Herentalse burgemeester maar, zoals reeds gesteld, werd Victor Vervloesem niet alleen tot voorzitter van de Herentalse commissie van Veiligheid en Politie maar ook tot bestuurslid van de Politieraad Neteland benoemd.
Dat maakt dat hij niet alleen op de steun van het Herentalse sp.a-bestuur en de Herentalse burgemeester (die hoofd is van de Politie), maar ook op die van bepaalde politieagenten kan rekenen.

Gisteren werd Peter Helsen, de vader van Sanne, door een paar politieagenten over de 'stand van zaken in Herentals' verhoord. De agenten hadden het daarbij over 'James Bond-achtige verhalen' terwijl alle sms-jes gewoon werden uitgeprint en aan de klachten bij de Politie van Herentals werden gevoegd.
Uw diensten beweerden zelfs dat de email-adressen van Victor Vervloesem's kompaan, de genaamde Dimitri die begin vorig jaar ook al een nachtelijk sms-je met doodsbedreigingen naar Sanne Helsen stuurde, waarvan de politie van Herentals een proces-verbaal opmaakte, 'op de computers van het gezin Helsen zelf waren aangemaakt'.
Dat is toch wel een zware beschuldiging en behoort, bij mijn weten, niet de taak van de onder uw bevoegheid werkende diensten.

De politie nam de computers van mevrouw Helsen en haar kinderen Sanne en Kobe in beslag. Ze zouden vandaag terugbezorgd worden.

Volgens de voornoemde politieagenten zou het gooien van brandbommen 'niets met de doodsbedreigingen en de dreigingen om de huizen van de gezinnen in brand te steken, te maken hebben'.
Zij zeiden dat zij 'er niets van geloofden en dat alles door Sanne was verzonnen om niet naar school te moeten gaan'.
Victor Vervloesem en de bendeleden lijken dus door bepaalde leden van uw diensten die instaan voor de 'Veiligheid van alle burgers', beschermd te worden.
 
Omdat U, tesamen met justitieminister Turtelboom (Open VLD) en Premier Di Rupo bij de voorstelling van het Nationaal Veiligheidsplan stelde dat de 'De veiligheid van alle burgers een absolute prioriteit is voor de regering', verzoek ik u hierbij nogmaals om dringend werk te laten maken van deze zaak in plaats van de gezinnen die tengevolge van het in gebreke blijven van uw diensten, het slachtoffer werden van een maandenlange terreur, als 'verdachten' te behandelen en ze te criminaliseren.

Zoals ik zei, hoeven we op Minister Turtelboom die het parket van Turnhout op de vingers zou kunnen tikken, helaas niet te rekenen. De Minister benoemde uitgerekend procureur Jan Poels van het gerecht van Turnhout dat al maanden nalaat om in deze op te treden, tot kabinetschef en liet ons bij monde van haar kabinetsattaché weten dat zij, 'gelet op het principe van de scheiding der machten, niet tussenbeide kan komen'.  

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,

Jan Boeykens
Voorzitter Werkgroep Morkhoven

Werkgroep Morkhoven vzw-asbl
Faiderstraat 10, 1060 Sint-Gillis

PS. Ik zend U hierbij (nogmaals) een kopietje van  1) het sms-je van de genaamde Victor Vervloesem  2) de lijst van de 27 processen-verbaal van zedenfeiten met jongetjes die er van Victor Vervloesem bestaan 3) het sms-je van Victor Vervloesem's kompaan Dimitri (+ de link naar zijn nummertje 'Fuck de Politie' op YouTube)

===
29.3.2013 Update - De vzw Werkgroep Morkhoven diende tevens een klacht in bij het Comité P. dat zogezegd moet toezien op de werking van de politiediensten.  In het verleden liet het Comité P. een klacht van de vzw Werkgroep Morkhoven omtrent de Politie Neteland, door de Politie Neteland zelf 'onderzoeken', wat vanzelfsprekend tot geen enkel resultaat leidde en mede voor de huidige wantoestanden zorgt.
De Werkgroep ontving nog geen antwoord van Minister Milquet terwijl Premier Di Rupo bij de voorstelling van het Nationaal Veiligheidsplan stelde dat de 'Veiligheid van alle burgers de absolute prioriteit is voor de regering'.

 

12-02-13

Werkgroep Morkhoven: parket van Turnhout - klachtneerlegging

Image

FOD Justitie
Directoraat-generaal Diensten van de Voorzitter
Operationele Directie
Dienst Geschillen en Juridische Adviezen
t.a.v. de heer Geert SLOOTMANS, Attaché
Waterloolaan 115, 1000 Brussel

Geachte Heer Slootmans,

In bijlage zenden we u een kopie van onze laatste publikatie waarin enkel uw antwoord op onze klacht van 7.1.2013, en de klacht zelf, werden opgenomen.

Ik zou u er doen aan willen herinneren dat Mevrouw Gina Bernard-Pardaens, de RTBF-journaliste die destijds met Marcel Vervloesem van onze vereniging rond de verdwijning van Manuel Schadwald werkte, destijds ook maandenlang met de dood bedreigd werd.

Kort nadat zij een afscheidsverklaring opmaakte, werd zij vermoord in wat als een ‘auto-accident’ werd afgedaan.

Juist voor en ook na de voorwaardelijke vrijlating van Marcel Vervloesem in 2010, ontvingen Mevrouw J. de Croÿ en ikzelf , respectievelijk ondervoorzitter en voorzitter van de vzw Werkgroep Morkhoven, ook wekenlang doodsbedreigingen waarvoor herhaaldelijk een klacht werd ingediend bij de politie van Sint-Gillis die de zaak voor onderzoek naar het parket van Brussel zond.

Op 17.12.2012 gaf de genaamde Victor Vervloesem, halfbroer en tevens aanklager van Marcel Vervloesem die de beschuldigingen tegenover Marcel Vervloesem, na de onthulling van de kinderpornozaak Zandvoort in 1989, via de media (Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws, VTM,) aan het rollen bracht, het startsein tot een nieuwe reeks doodsbedreigingen.

Hij stuurde eerst een sms-berichtje naar de 15-jarige kleindochter van de heer Vervloesem waarin hij aandrong op een nauwer contact via Facebook. In het sms-je trachtte hij het schoolgaande meisje ook ‘met geld voor een computer’ om te kopen en beloofde hij een ‘job’.

Toen het meisje niet wenste te antwoorden en ook niet inging op zijn verzoek om het sms-je te vernietigen, uitte hij doodsbedreigingen.

Het sms-je werd uitgeprint en aan de klacht bij de politie van Herentals gevoegd.
Het proces-verbaal van deze klacht en het sms-je kan u, indien ze niet ‘verdwenen’ zoals destijds met de ontlastende stukken in het strafdossier van de heer Vervloesem gebeurde, opvragen bij het parket van Turnhout.

Na de doodsbedreiging van Victor Vervloesem, volgden er doodsbedreigingen van zijn neefje Dimitri Vervloesem.

Ook het proces-verbaal van deze doodsbedreigingen (en het uitgeprinte sms-je) kan u opvragen bij het parket van Turnhout.

Op 21.12.2012 bleken alle skynetblogs te zijn afgesloten.

Nadien ontvingen, zowel Marcel Vervloesem’s dochter als oudste kleindochtertje, wekenlang doodsbedreigingen terwijl de skynetblogs afgesloten bleven en het dus niet mogelijk was om langs deze wijze verslag uit te brengen over deze zaak.

De Justitie te Turnhout trad niet op en de doodsbedreigingen ontaardden in een aanslag op de dochter van de heer Vervloesem waarbij een snelrijdende auto van de tegenovergestelde richting komende, zich plotseling op hetzelfde rijvak begaf en zijn koplampen aanstak.  Een ongeval met fatale gevolgen (Marcel Vervloesem’s dochter is moeder van nog drie andere kinderen onder de 14 jaar) kon maar net voorkomen worden.
Na de aanslag ontving Marcel Vervloesem’s kleindochtertje wederom een sms-je van Dimitri Vervloesem met het verzoek ‘om eens naar het gezicht van haar moeder te zien’.

Ronnie Geens, hoofdinspecteur van de politie te Herentals, wilde de aanslag niet noteren.  Volgens hem kon men ‘niets doen omdat er geen nummerplaat genoteerd was’.

Omdat Victor Vervloesem in 2006, op een vreemde manier, tot voorzitter van de Commissie Veiligheid en Politie van de Stad Herentals werd benoemd, wat hij ongetwijfeld mede aan zijn partijgenoot, de Herentalse burgemeester Jan Peeters (oud-staatssecretaris en oud-minister van Veiligheid) te danken heeft, richtte ik mij met een klacht tot de Minister van Binnenlandse Zaken Noëlle Milquet.

Victor Vervloesem is immers ook een bestuurslid van de Politieraad Neteland.

Zoals u weet, is Minister Milquet, zoals Minister Turtelboom dit was in haar vorige functie, politiek verantwoordelijk voor de goede werking van de politiediensten en werden beide ministers door Elio Di Rupo regelmatig uitgenodigd voor de besprekingen rond het Nationale Veiligheidsplan dat de burger moet beschermen en een ‘absolute prioriteit’ voor deze regering is.

Ik ontving tot nogtoe geen antwoord van minister Milquet.

Mag ik erop wijzen dat de genaamde Dimitri, zoals Victor Vervloesem dat in 1998 deed, begin vorig jaar met een verhaal over ‘sexueel misbruik’ door Marcel Vervloesem en zijn buurman, naar Het Nieuwsblad stapte en dat Victor Vervloesem achteraf tegenover Het Nieuwsblad verklaarde dat zijn halfbroer ‘in de val was getrapt’ ?
Dit zegt wel iets over zijn betrokkenheid in deze zaak.

Doordat, zoals ik Minister Turtelboom schreef, de rechters van de raadkamer te Turnhout enkel voortgingen op het verhaal van Dimitri Vervloesem en de tegensprekelijke bewijzen en getuigenissen naast zich neerlegden, werd Marcel Vervloesem opgesloten in de gevangenis van Turnhout.
De rechters zijn toevallig dezelfde rechters die Marcel Vervloesem jarenlang vervolgd hebben.

Zoals ik Minister Turtelboom tevens mededeelde, gebruikten de rechters het psychologisch verslag dat zogenaamd bedoeld was om uit te zoeken in hoeverre Dimitri geloofwaardig was, om het aanhoudingsmandaat van Marcel Vervloesem voortdurend te verlengen zodat hij zes maanden lang, enkel op basis van de gezegdes van Dimitri, opgesloten bleef.

Er nog even aan toevoegen dat Marcel Vervloesem’s kleindochter na de beschuldigingen van Dimitri tegenover haar opa begin vorig jaar, de vriendschap met Dimitri op Facebook verbrak, waarop deze haar een sms-je met doodsbedreigingen zond.

Ook hiervan werd een klacht neergelegd bij de politie van Herentals zodat het parket van Turnhout dus zeer goed op de hoogte was van deze zaak.

Dit maakt het uitblijven van enig onderzoek naar deze doodsbedreigingen en de aanslag volledig onbegrijpelijk.

De vraag is waarom het parket van Turnhout de doodsbedreigingen die reeds 2 maanden duren, niet heeft willen doen stoppen en waarom zij geen opdracht gaf om Victor en Dimitri Vervloesem die Marcel Vervloesem op dezelfde manier beschuldigd en aangeklaagd hebben, te verhoren en te vervolgen.
Het gaat hier tenslotte om zwaarwichtige feiten.

Deze zaak roept vanzelfsprekend ook opnieuw vragen op over de manier waarop het parket van Turnhout de kinderpornozaak Zandvoort heeft dichtgedekt.

Men zou bijna gaan geloven dat het parket van Turnhout Victor en Dimitri Vervloesem omwille van hun getuigenissen tegen Marcel Vervloesem, in bescherming neemt.

Dat laatste is geheel onaanvaardbaar, zeker onder het toeziende oog van een Minister van Justitie die voor een ‘magistratuur zonder de minste zweem van partijdigheid’ pleit en stelde dat zij de ‘kleinste misdaad wil bestraft zien’.

Ik begrijp dat Minister Turtelboom zich in een moeilijke positie bevindt.

Het dossier dat ik hier ter sprake breng, heeft zij immers overgeërfd van haar voorganger Stefaan De Clerck (CD&V) die tot tweemaal toe minister van justitie is geweest en een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in heel deze doofpotoperatie die steeds gepaard is gegaan met het in bescherming nemen van de kleine criminelen die tegen Marcel Vervloesem getuigden.

De Minister heeft ook uitgerekend de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef benoemd die niet geneigd zal zijn om zijn collega’s te Turnhout te bekritiseren omdat hij na zijn politieke ambtstermijn, opnieuw naar Turnhout verhuist. Dat ook het geval voor de Antwerpse procureur Herman Dams, de vroegere kabinetschef van oud-minister van justitie Stefaan De Clerck.

U zegt dat u een print van onze mail van 7.1.2013 aan de heer Procureur-generaal bij het hof van Beroep te Antwerpen zal overmaken.

Dat is een stap in de goede richting maar het probleem is echter dat Marcel Vervloesem in 2008 door de rechters van het hof van Beroep te Antwerpen dat enkele dagen voor de zitting nog gauw enkele ontbrekende stukken aan Marcel Vervloesem’s dossier moest toevoegen omdat zij eruit verdwenen waren, definitief veroordeeld werd.

Wij hoopten destijds dat het hof van Beroep te Antwerpen rekening zou houden met de gegevens uit het dossier en de manier waarop het parket van Turnhout met die gegevens geknoeid had. Maar in plaats van de zaak grondig te onderzoeken, namen de rechters van het hof van Beroep te Antwerpen de jarenlange beschuldigingen uit het media-proces tegen Marcel Vervloesem over.

Het is jammer dat er in België geen enkele hogere instantie bestaat die rechters die zwaar in de fout zijn gegaan, kan terechtwijzen. De Hoge Raad voor de Justitie is immers enkel een adviserend orgaan.

Renaat Landuyt, de justitiespecialist van de sp.a, de politieke partij waarvan Victor Vervloesem en de Herentalse burgemeester Jan Peeters deel uitmaken, pleitte zopas voor de oprichting van een Comité J., in navolging van het Comité P dat de werking van de politie moet kontroleren.

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,

Jan Boeykens
Faiderstraat 10
1060 Sint-Gillis
voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

Foto: De Turnhoutse procureur Jan Poels, kabinetschef van Minister Turtelboom (Open VLD)

25-01-13

Werking politiediensten: Klacht bij Minister Milquet

Image

 

De skynetblogs van de vzw Werkgroep Morkhoven werden gisteren ontsleuteld maar de Werkgroep stelt zich ernstige vragen over deze zaak die gepaard ging met wekenlange doodsbedreigingen tegenover Marcel Vervloesem's kleindochtertje en haar ouders.

Vandaar dat de Werkgroep opnieuw een klacht indiende bij de Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

------

Geachte Mevrouw Milquet,

Ik deelde u een tiental dagen geleden in een brief inzake mede dat Victor V., een sp.a-gemeenteraadslid dat in 2006 tot Voorzitter van de Commissie voor Veiligheid en Politie van de Stad Herentals werd benoemd, en thans bestuurslid is van de Politieraad Neteland, op 17.12.2012 een sms-je met een poging tot omkoperij en doodsbedreigingen naar de 14-jarige Sanne H., kleindochter van Morkhoven-bestuurslid Marcel Vervloesem, stuurde.

De politie van Herentals maakte hiervan een proces-verbaal op en dat zou, tesamen met het uitgeprinte sms-berichtje en het getraceerde GSM-nummer van Victor V. die tevens de nonkel is van Sanne H., naar het parket van Turnhout zijn verzonden.

Victor V. werd echter niet opgepakt voor verhoor.  Er werd alleen voorkomen dat hij nog dergelijke sms-jes zou kunnen versturen.

Dat haalde echter weinig uit omdat er vanaf dan sms-jes met doodsbedreigingen werden gestuurd waarvan men de afkomst zogezegd niet wist te achterhalen 'omdat zij van een anonieme GSM afkomstig waren'.  Maar dat was onzin, temeer omdat de genaamde Dimitri V., een neefje van Victor V., zich op zijn gebruikelijke manier in de sms-jes bekend maakte.

Er werd wederom een klacht bij de politie van Herentals, met toevoeging van de uitgeprinte sms-jes, neergelegd. Maar Dimitri werd niet opgepakt.

Op 20.12.2012 werden onze skynetblogs waarop we over deze vreemde zaak een verslag wilde uitbrengen, plotseling versleuteld.

Omdat er geen einde komt aan de sms-jes met doodsbedreigingen en Marcel Vervloesem's dochter intussentijd zelfs het slachtoffer werd van een regelrechte aanslag die gelukkig niet tot een fataal ongeluk leidde, vindt ik dat deze zaak ernstig moet worden genomen.

Het is ook zo dat de Herentalse hoofdcommissaris van de Politie, de heer Ronnie G. (Politie Neteland), die naar het schijnt goed bevriend is met Victor V., geen proces-verbaal wenste op te maken van de aanslag 'omdat men niets kon doen aangezien men geen nummerplaat had kunnen noteren'.

De aanslag werd uitgevoerd met een auto die in volle vaart, vanuit een tegengestelde richting, zich op hetzelfde baanvak begaf en plots zijn koplampen aanstak om de tegenligger te verblinden en een ongeval te veroorzaken.

Na de aanslag ontving Marcel Vervloesem's kleindochtertje een waarschuwend sms-jes van de genaamde Dimitri V.

Daar de Justitie niet optreedt en het onderzoeksdossier in deze zaak geblokkeerd wordt, onvingen, zowel Marcel Vervloesem's dochter (die met haar man de hoede heeft over nog drie andere kinderen onder de 14 jaar), als Marcel Vervloesem's kleindochtertje, opnieuw sms-jes van de genaamde Dimitri waarin ermee gedreigd wordt om 'iederéén kapot te maken' en 'het huis in brand te steken'.

Enkele dagen geleden weerklonken er zelfs geweerschoten nabij het huis van Marcel Vervloesem's dochter.

Doordat we al deze feiten via allerlei kanalen toch konden bekend maken, werd de genaamde Dimitri die deel schijnt uit te maken van een bende, uiteindelijk toch door de politie opgepakt maar hij werd, na vijf minuten al, weer terug vrijgelaten nadat hij verklaarde dat hij 'geen GSM meer heeft'.

Begin vorig jaar stapte Dimitri V., zoals Victor V., waarmee hij contact onderhoudt dat in 1998 heeft gedaan,  met een klacht over 'sexueel misbruik door Marcel Vervloesem' naar Het Nieuwsblad.

De Justitie van Turnhout liet daarop, zoals gewoonlijk, via een Belga-berichtje weten dat zij 'de feiten ZEER ERNSTIG nam'.

Ook toen, begon de genaamde Dimitri, nadat Marcel Vervloesem was aangehouden, sms-jes met nachtelijke doodsbedreigingen naar Marcel Vervloesem's kleindochtertje te sturen 'omdat zij (zoals ook nu weer het geval is) niet aan hun kant wilde staan'.

Voor deze bedreigingen werd toen ook al een klacht neergelegd bij de Herentalse politie en uw politieke collega, justitieminister Turtelboom, werd hiervan herhaaldelijk ingelicht zonder dat we echter een antwoord mochten ontvangen.

Ik diende, als voorzitter van de vzw Werkgroep Morkhoven, wegens de aanhoudende doodsbedreigingen die gepaard gingen met de versleuteling van onze blogs, ook een klacht in bij de politie van Sint-Gillis die echter weigerde om deze klacht te noteren.

Iedere burger heeft echter het recht om zich met een klacht over eventuele misdaden tot de politie te richten. En u moet weten dat Mevrouw J. de Croÿ en ikzelf, als bestuursleden van de vzw Werkgroep Morkhoven, vlak na de vrijlating van Marcel Vervloesem in 2010, ook wekenlang telefonische (en andere) doodsbedreigingen hebben ontvangen waarvoor een klacht werd neergelegd bij de politie van Sint-Gillis (Brussel). Die doodsbedreigingen, vonden, zoals thans weer het geval is met de doodsbedreigingen tegenover Marcel Vervloesem's dochter en kleindochter, bijna uitsluitend 's nachts, omstreeks 1.30 uur, plaats en er bestaat ongetwijfeld een verband tussen de beide zaken.

Mag ik u daarom vragen om mijn klacht ernstig te nemen ?

Mag ik u ook verzoeken om Mevrouw Turtelboom, die de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef benoemde, terzake te willen contacteren ?

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Met de meeste hoogachting,

Jan Boeykens, Faiderstraat 10, 1060 Sint-Gillis

voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

-----

PS. De namen uit de brief werden afgekort.

van: werkgroepmorkhoven

aan: milquet@lecdh.be,Min.annemie.turtelboom@just.fgov.be,

cc: Redactie Argusoog,redactie.volkskrant.nl, katholieknieuwsblad,

redactie.nu.nl, redactie.trouw.nl, redactie.parool.nl,Nieuwsredactie stadsomroep,redactie.telegraaf.nl,redactie.nd.nl,redaction.rtl.be,hoofdredactie.demorgen.be

datum: 25 januari 2013 15:35

http://www.milquet.belgium.be/nl/voorstelling-van-de-poli...

====================================================================

turtelboom.politie.jpgDe doodsbedreiging van Victor V. (sp.a-gemeenteraadslid Herentals, bestuurslid Politieraad Neteland, voorzitter van de herentalse Commissie van Veiligheid en Politie) 

17.12.2012 – 21.35 uur – Afzender 0032 494 465 262

Afzender: Hallo S.

S: Wie bent U ?
Afzender: Iemand van jou familie hoe is het met je ?
S: Hoe noem jij, wie ben jij ?
Afzender: Nonkel Victor, ik heb je zo lang al niet meer gezien.
Weetje ik zal je toevoegen op facebook kunnen we contact houden
wa denk je ?
Afzender: Kunnen we anders eens afspreken ?
Afzender: Hallo andwoord eens doe niet zo onbeschoft tege je familie anders oei
Afzender: Hallo ?
Afzender: Wil je een nieuwe tv of laptop
ik heb dan een mooi jobje voor je
Afzender: 2500 euro + tv wat denk je ?
Afzender: Dan laten wij je doen dimitri maike en ik wat denk je ?
Afzender: Verwijder dat bericht of ik doe je iets!
Afzender: Nest vercammenstraat 19 was het zeker
Afzender: S. antwoord ik kan niet tegen mensen die negeren.
Kom morgen naar herentals na school naar de nete voor
het ziekenhuis 15.30 ik wacht op ,je
Afzender: Godverdomme kut wijf antwoord !
Afzender: ik maak je af en je neef erbij!

---

Milquet.Charles.Picqué.jpgDimitri V. en zijn kameraden, die zowel op Victor V. als de hoofdcommissaris van de Herentalse Politie (Politie Neteland) kunnen rekenen, hoeven niet meer bang te zijn van de politie.
Sinds zijn klacht tegen Marcel Vervloesem en zijn doodsbedreigingen ten opzichte van Marcel Vervloesem's kleindochtertje, begin vorig jaar, riskeert hij zelfs geen vervolging meer van de Turnhoutse justitie.
Indien de ministers Milquet (Binnenlandse Zaken,cdH) en Turtelboom (Justitie, Open VLD) die beiden door de vzw Werkgroep Morkhoven werden aangeschreven, hun politieke verantwoordelijkheid terzake niet wensen op te nemen, dan zal de Herentalse burger ook niet langer op de door beide ministers beloofde 'Veiligheid' moeten rekenen. 

GSD – Fuck de politie
http://youtu.be/zIach647UfY

‘ik steek de lont aan – zet alles in vuur en vlam – en als het kan brand ik alles naar beneden’
GSD – Ren Ren

http://youtu.be/B2TwmKBGXVo