08-12-16

Sluiting van een blog: klacht bij Skynet

kafka_091912_620px.jpgAntwerpen, 30 11 2016
 
 
Geachte Heer, 
 
Betreft: Skynet versleutelt opnieuw een blog van de Werkgroep Morkhoven
 

Ik zou graag een antwoord willlen op de door mij ingediende klacht bij de Klantenservice van Skynet.

 
U stuurde mij immers een mail waarin u verwees naar een foto die die waarschijnlijk reeds 10 jaar op een blog stond en waarvoor zopas een klacht werd ingediend door de genaamde Vuylsteke die destijds door zijn provocerende lastercampagne tegenover Marcel Vervloesem en de Werkgroep Morkhoven en onze reactie daarop ook verantwoordelijk was voor de vreemde versleuteling van 2 skynetblogs waaronder onze blog 'Doofpot Jusitie' die zeer succesrijk was;
 
Mag ik u erop wijzen dat van zodra ik uw mail in mijn inbox zag (4 dagen na de aankomst in mijn mailbox) ik onmiddellijkgeprobeerd heb om aan uw verzoek om de voornoemde foto te verwijderen, heb trachten te voldoen en ik U dit ook mededeelde
De link naar de blog bleek echter niet meer actief zijn omdat u, zonder mij tijd te geven en mijn antwoord af te wachten, deze blog reeds versleuteld had.
 
Ik wens ook nog eens te verwijzen naar de maandenlange versleuteling van al onze skynetblogs op het moment dat er een ware terreurcampagne tegen het gezin van de heer Vervloesem's dochter (met 3 minderjarige kinderen) werd gevoerd en waarvoor de Turnhoutse justitie niet wenste op te treden.
 
Ik zal ook een klacht indienen bij de Ombudsdienst Internetcommunicatie en bij de Minister van Justitie omdat ik het vermoeden heb dat de justitie, zoals ook tijdens de terreurcampagne zijn, mogelijks mee achter deze actie zit.
 
In afwachting van uw antwoord, teken ok,
 
Hoogachtend,
 
Jan Boeykens
Voorzitter Werkgroep Morkhoven
 
xxxxxxxxx
 
We kregen nog altijd geen antwoord van Skynet. Ook te volgen op Facebook.

13-01-16

Werkgroep Morkhoven: Problemen met de belastingsaangifte (28)

Van Overtveldt werkgroep morkhoven 1.jpgNadat de vzw Werkgroep Morkhoven tal van problemen ondervond met allerlei diensten en de Procureur van Turnhout inzage- en kopijrecht weigerde in een gerechtelijk dossier dat betrekking heeft op de kinderpornozaak Zandvoort (die door de Turnhoutse justitie in de doofpot werd gestopt), duiken er nu problemen op met de belastingsaangifte.

Foto: Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). De N-VA is de Vlaams-nationalistische regeringspartij die de bevolking uitperst als citroenen en de vakbonden wil afschaffen. In 2009 zal deze partij zo'n 43.000.000 Euro staatssubsidies in haar partijkas hebben...

----------------


van: Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>
aan: "contr.db.brussel2" <contr.db.brussel2@minfin.fed.be>,
"info.biztax" <info.biztax@minfin.fed.be>
datum: 13 januari 2016 18:06
onderwerp: Re: Tr : Re: rechtspersonenbelasting

Geachte Heer,

 
Betreft: electronische belastingsaangifte vzw Werkgroep Morkhoven
 
Hartelijk dank voor uw schrijven. 
 
Zoals ik vandaag info.biztax heb medegedeeld (zie mijn onderstaande brief), is de gang van zaken in dit dossier echt niet normaal te noemen.
Het inloggen met een electronische identiteitskaart en een kaartlezer was pas na een week en na een herhaaldelijk schrijven aan de belastingsdiensten, mogelijk.
Toen ik de door biztax doorgegeven gegevens invulde, kreeg ik telkens een foutmelding.
En na bijna een maand ben ik er nog altijd niet geslaagd om het deel van het belastingsformulier voor mij te zien waarop ik kan aangeven dat de vzw Werkgroep Morkhoven waarvan ik voorzitter ben, gedurende 2014 (zoals gedurende de laatste 10 jaren het geval was) GEEN inkomsten en uitgaven heeft gehad.
Niettegenstaande dit alles ben ik bereid om het electronisch belastingsformulier in te vullen en mij naar uw kantoor in Brussel te begeven zodat ik in de belastingsaangifte uitdrukkelijk kan aangeven dat er in 2014 dus GEEN inkomsten en uitgaven waren (0 euro inkomsten - 0 euro uitgaven).
Het is absurd maar de wegen van de administratie zijn ondoorgrondelijk en ik wil geen boete van 2.000 euro riskeren door te weigeren om aan dit kafkaiaanse theaterstuk mee te werken.
Ik ben dan ook bereid om gedurende nog een jaar of 5 al het mogelijke te doen en maandelijks voor een advies en inlichtingen omtrent de werking van het electronisch systeem, naar uw kantoor in Brussel te komen.
Vandaag probeerde ik uw kantoor voor een afspraak te bellen. Een automatisch antwoordapparaat liet me weten dat 'alle medewerkers bezet waren en dat ik maar moest terugbellen'.
 
van: Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>
aan: "info.biztax" <info.biztax@minfin.fed.be>,
Info Van Overtveldt <info@kcfin.be>,
datum: 13 januari 2016 16:46
onderwerp: Re: rechtspersonenbelasting
 
Geachte Heer,
 
 
Betreft: Belastingsaangifte vzw Werkgroep Morkhoven
 
Ik heb gisteren nog eens geprobeerd om alle gegevens voor de electronische belastingsaangifte van onze vereniging zonder winstoogmerk Werkgroep Morkhoven in te vullen.
Ik kreeg, na het opmaken van de aangifte, opnieuw een foutmelding terwijl alle gegevens correct waren en we precies hebben gedaan wat u hebt geadviseerd.
Het is vreemd dat we na 2 weken er nog altijd niet in geslaagd om het gedeelte van het belastingsaangifte voor ons te zien waarin we kunnen melden dat we voor 2014, zoals de 10 jaren voordien en voor 2015 (zoals we herhaaldelijk hebben gemeld), GEEN inkomsten en uitgaven hebben gehad.
Dat moet toch op een simpele manier te regelen zijn? De lijsten waarop een voor een bepaalde optie kunnen kiezen, lijken echter onvolledig te zijn.
Blijkbaar is het systeem niet op punt gesteld of worden we vanwege onze activiteiten en publicaties bewust geblokkeerd.
Alhoewel het volledig absurd is, zullen we al het mogelijke blijven doen om onze belastingsaangifte waarin we enkel kunnen melden dat er GEEN inkomsten en uitgaven geweest zijn, te blijven invullen. Ik zie de belastingsdiensten immers in staat om ons een boete van 2000 euro op te leggen 'omdat we het formulier voor onze belastingsaangifte niet hebben ingevuld'.
Zoals U weet, heeft het ook een week geduurd vooraleer we met onze electronische identiteitskaart en een kaartlezer gewoon konden inloggen op biztax.
Dat is geen normale gang van zaken.
 
Ziehier een chronologisch overzicht van de actie die we gisteren hebben ondernomen:
ZOEKEN AANGIFTEN
GEVONDEN AANGIFTEN
ON - ON ZONDER VEREFFENING ONTBONDEN VENNOOTSCHAP
NAAM
AANGIFTE
AANSLAGJAAR - EINDDATUM BELASTBAAR TIJDPERK
AANPASSINGSDATUM
AANGIFTESTATUS
0443439557
Werkgroep Morkh...
RPB
2015 - 31/12/2014
04/01/2016 17:26:45
Fouten
Lijnen per pagina: 5, 10, 15, 20: in totaal 1 lijn(en) « 0 > 1 »
 
12/01/2016, 18:30
BizTaxFO Versie 4.0.15 
Federale Overheidsdienst Financiën 
 
12/01/2016, 18:33
276.5.A276.5.B BizTaxFO 
 
12/01/2016 18:43:10
ON - ON ZONDER VEREFFENING ONTBONDEN VENNOOTSCHAP
NAAM
AANGIFTE
AANSLAGJAAR - EINDDATUM BELASTBAAR TIJDPERK
AANPASSINGSDATUM
AANGIFTESTATUS
0443439557
Werkgroep Morkh...
RPB
2015 - 31/12/2014
Bewaard
0443439557 - RPB - 2015 - 31/12/2014
WERKGROEP MORKHOVEN
FOUTENLIJST
Datum vorige foutencontrole: 04/01/2016 17:26:43
Gevonden fouten
Let op! De aangifte is aangepast na deze foutencontrole. U kan de foutencontrole opnieuw starten door op de knop 'Foutencontrole starten' te klikken, de foutenlijst vernieuwt zich vervolgens.
Formulier Foutboodschap
IdVoor de rubriek 'Hoedanigheid van de contactpersoon' moet u de waarde 'Gegevens van de aangifte inkomstenbelasting (CT)' uit de voorziene lijst selecteren. (f-1022)
IdDe rubriek 'Lokaal telefoonnummer' moet ingevuld worden als u een telefoonnummer of faxnummer wenst in te vullen. (f-1023)
Naar fout gaan  Foutencontrole starten
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
file:///C:/Users/TTClient/Downloads/PDF_van_de_aangifte.pdf
 
12/01/2016, 18:44
 
0443439557 - RPB - 2015 - 31/12/2014
WERKGROEP MORKHOVEN
UI04
Id276.5.A276.5.B
 
· 0443439557 - RPB - 2015 - 31/12/2014
WERKGROEP MORKHOVEN
UI04
Id276.5.A276.5.B
Ondernemingsgegevens
Identificatiegegevens van de onderneming
Naam
Wettelijke benaming: vzw Werkgroep Morkhoven
Ondernemingsnummer
Type nummer
Opgave nummer: 0443439557
Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk (017)
Adres
Aard adres: Maatschappelijke zetel (001)
Straat: Faiderstraat 
Nr 10
Bus: n/a
Postcode en gemeente: Sint-Gillis (1060)
Land: België (BE)
Bankinformatie
BIC
IBAN
Identificerend nummer van de zonder vereffening ontbonden vennootschap
Type nummer
Opgave nummer
Inlichtingen omtrent het betreffende belastbare tijdperk
Begindatum van het belastbare tijdperk: 01/01/2014
Einddatum van het belastbare tijdperk: 31/12/2014
Aanslagjaar: 2015
Aangifte: RPB
Contactpersoon
Hoedanigheid van de contactpersoon: Voorzitter
Naam: Boeykens
Voornaam: Jan
Functie: Voorzitter
Aard adres: Fiscale woonplaats (004)
Straat: Partizanenstraat 
Nr 12
Bus 3
Postcode en gemeente: 2950, Kapellen
Land:België
Telefoonnummer of faxnummer
Aanduiding of het een telefoon- dan wel een faxnummer betreft: telefoon
Lokaal telefoonnummer: 0031 0492801697
 
Federale Overheidsdienst FINANCIENService Public Fédéral FINANCESICT-Operations
Tijdelijke fout
Geachte gebruiker, Ten gevolge van een tijdelijke fout werd u doorgestuurd naar dit scherm. 
Indien u toegang wenst tot PLDA, klik dan hier 
Indien u toegang wenst tot MYMINFIN, klik dan hier 
Wij danken u alvast voor uw begrip.
Federale Overheidsdienst FINANCIEN

18:13 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Actualiteit, belastingen, Klacht, Minister Van Overtveldt, N-VA, Nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-15

Klacht bij de klantendienst van de Antwerpse bibliotheek

de clerck.jpg

Geachte Heer, 

 
Ik ben reeds meer dan een jaar een lid van de Antwerpse bibliotheek Permeke en had nooit problemen.
Enige weken geleden werd mijn BIB-kaart plotseling geweigerd.
De BIB-bediende zei me dat ik een 'verkeerd e-mailadres had opgegeven zodat de BIB mij niet kon bereiken en de mails werden terug gestuurd'. 
Maar dat is onzin omdat de BIB geen mails verstuurd.
Ik moest ook geen boete betalen.
 
Ik zou graag het fijne van deze zaak weten omdat ik als voorzitter van de vzw Werkgroep Morkhoven met allerlei vreemde zaken te maken krijg.
Onlangs vond ik 2 vertrouwelijke brieven in mijn brievenbus. Zij waren beide geopend en weer met een kleefbandje dicht gekleefd.  
In Brussel kregen we al onze briefwisseling op die manier aan. Er was geen enkele brief die normaal was dicht gekleefd. Ze waren allemaal open en een voor een met een kort stukje kleefband weer dicht gemaakt.
Onze brieven werden ook regelmatig geblokkeerd en achter gehouden. Als ik dan naar de justitieminister schreef (dat was Stefaan De Clerck op dat moment) dan kwamen ze weer op een normale wijze toe zonder een kleefbandje er op. Soms kregen we wel 10 of 20 achtergehouden brieven tegelijkertijd binnen.
Na een tijdje herhaalde zich het probleem en dan moest ik weer opnieuw schrijven. Dat heeft meer dan 2 jaar geduurd. Een kabinetsmedewerker van De Clerck vertelde mij dat de brieven 'waarschijnlijk op het bureau van de kabinetschef, een Antwerpse magistraat, waren blijven liggen.
Zoals u weet, bestaat er in België immers een grondwettelijke scheiding der machten waarmee geen rekening gehouden wordt.
 
Toen Marcel Vervloesem na 2 jaar terug uit de gevangenis kwam, kreeg hij een spreek- en contactverbod met ons opgelegd terwijl wij hem 2 jaren lang soms wekelijks gingen opzoeken in de gevangenis en ik hem 3 tot 4 keren per week aan de telefoon had. Marcel Vervloesem was (en is) bovendien een bestuurslid van onze vereniging.
Van 2006 tot en met 2012 indien ik mij niet vergis had Vervloesem ook een spreekverbod met de pers die hem wel jarenlang, in dienst van de politiek en de justitie, als 'pedofiel' door het slijk mocht sleuren terwijl de kinderpornozaak Zandvoort met 87.539 slachtoffers (waaronder ook baby's), volgens het rapport van de federale politie, werd doodgezwegen.
Het betrof hier dus een doofpotoperatie.
 
De ingehuurde hoofdaanklager van Vervloesem, een zekere Victor V. heeft zo'n 30 zedenfeiten met jongetjes begaan waarvan proces-verbaal werd opgemaakt. De man werd echter nooit vervolgd en diende in 2012 zelfs een klacht in wegens 'laster en eerroof' mijnentwege waarvoor ik geseind werd. Het vreemde in deze zaak is dat een wijkagent van Borgerhout aan mijn nieuwe huisbaas op 1.3.2014 lekte dat ik 'geseind' stond terwijl ik zelf van niets wist. Het gevolg hiervan was dat ik gedurende een jaar conflict moest uitvechten met mijn huisbaas en de buren.
Ik diende tenslotte een klacht in bij het klantencentrum van de Antwerpse Politie op de Oudaen. Er werden wel een paar mensen verhoord maar de zaak bleef zonder verder gevolg.
Een week voor het aflopen van mijn huurcontract adviseerde een politieagent aan de huiseigenaars om nog een klachtje wegens zogenaamde woonstschending tegen mij in te dienen.
Twee dagen voor het aflopen van mijn huurcontract werd ik hiervoor door de politie verhoord. Het klachtje kwam van de huisbaas die zelf verhoord was geweest in mijn klacht over het doorlekken van de seining...
 
In afwachting van uw antwoord, teken ik,
 
Met vriendelijke groet,
 
Jan Boeykens
 

18:20 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Actualiteit, Antwerpen, Antwerpse, bibliotheek, Justitie, Klacht, Nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-12-14

Problemen met de blog 'fondation-princesse-de-croy': klachtbrief

cd roms Zandvoort.jpg

Skynet Klantendienst
 
Antwerpen, 20 december 2014
 
Geachte Heer,
 
Betreft: problemen met de skynetblog 'fondation-princesse-de-croy'
 
Er zijn problemen ontstaan met onze skynetblogs.
 
De publicatie van ons bericht 'Abus sexuels aux enfants - Les cédéroms de Zandvoort' op http://fondation-princesse-de-croy.skynetblogs.be/ werd plotseling geblokkeerd met de mededeling: Le site Web que vous allez ouvrir contient un logiciel malveillant. Les individus malveillants actuellement à l'œuvre sur le site www.flixya.com pourraient tenter d'installer des programmes dangereux sur votre ordinateur, de manière à récupérer vos informations (par exemple des photos, des mots de passe, des messages et des numéros de carte de paiement) sans votre autorisation, ou à les supprimer. La fonctionnalité de navigation sécurisée Google a récemment permis de détecter des logiciels malveillants sur le site fondation-princesse-de-croy.skynetblogs.be. Un site Web qui est normalement sans danger peut parfois être infecté par des logiciels malveillants. Le contenu en cause provient de l'hôte "www.flixya.com", une source de logiciels malveillants connue. Si vous avez compris les risques auxquels vous vous exposez, vous pouvez consulter ce site dangereux avant que les programmes malveillants n'aient été supprimés'.
 
De blog http://fondation-princesse-de-croy.skynetblogs.be/ is wisselend zichtbaar en onzichtbaar.
 
Zijn de Belgische autoriteiten die de kinderpornozaak Zandvoort in de doofpot stopten, hier soms verantwoordelijk voor ?
 
In afwachting van uw antwoord, teken ik,
 
Hoogachtend,
 
Jan Boeykens, Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

08-12-14

Klacht bij de Politie te Antwerpen

jan boeykens hof van beroep Antwerpen

 
Antwerpen, 8 december 2014
 
Klantendienst-Inspectie van de Politie Antwerpen
 
Geachte Heer,
 
Betreft: mijn klacht met dossiernummer KM-14-0912-04.
 
Betreft: Mijn klacht omtrent  de Borgerhoutse wijkagent A.
 
Ik werd intussen verhoord door de heer P. die mijn verklaring noteerde en me zei dat hij mijn huisbaas aan wie de wijkagent lekte dat ik geseind stond, zou oproepen.
 
Alhoewel de heer P. mijn klacht correct noteerde, vrees ik dat mijn klacht zal geklasseerd worden.
 
Zoals ik u schreef, noteerde de Borgerhoutse politieinspecteur B. die haar collega wil beschermen onmiddellijk dat er 'geen sprake was van  een misdrijf'.
 
De P. zei me dat mijn klacht naar het parket zal doorgezonden worden en ik verwacht dat men daar ook 'geen misdrijf' zal vaststellen en de zaak op die manier geklasseerd wordt.
 
Toch vind ik de feiten te ernstig om geklasseerd te worden en vind ik dat er een ernstig intern onderzoek moet gevoerd worden door de politie-inspectie, wat ook mijn bedoeling was.
 
Het is namelijk zo dat het gerucht over de seining (waarvan ik niks afwist) niet alleen beperkt bleef tot de huisbaas en zijn vrouw die beiden eigenaar zijn van het appartement dat ik huur en die hetzelfde huis betrekken. Het gerucht is namelijk ook ter ore gekomen van hun vrienden en kennissen, alsook van enkele buren die zich afvroegen waardoor de ruzie tussen de eigenaars en mij was ontstaan. Op die manier is de zeer negatieve relatie die ik met de huisbaas en zijn vrouw had (de huisbaas wou mij zelfs 'buitensmijten'), verder geescaleerd en werd ik gecriminaliseerd.
 
Het is echter onaanvaardbaar dat ik door het lek van de wijkagent die goed bevriend is met de huisbaas, gecriminaliseerd werd en er allerlei speculaties rondgingen in de zin 'Waarom zou hij geseind staan' ?
U moet zich in mijn plaats proberen te stellen: Pas verhuisd en al direct geconfronteerd met een buurt die ik totaal niet kende.
 
Ik zou ook nog een tweede klacht tegen wijkagent A. willen indienen.
De heer A. nodigde mij, na de correcte ontseining door de politie van Borgerhout, enkele maanden geleden uit op zijn kantoor. Dat had te maken met het feit dat ik, als amateurfotograaf, foto's was gaan nemen aan de spoorweg te Mortsel.  Dat is een buurt die ik zeer goed kende omdat ik er tot mijn 20 jaar gewoond heb. Ik heb bijna 10 jaar in Brussel gewoond en ik dacht dat de weg langs de spoorweg, zoals vroeger het geval was, gewoon doorliep wat niet het geval bleek te zijn. Ik geraakte geblokkeerd en ben dan foto's gaan nemen. Op een bepaald moment werd ik echter aangesproken door een treinbeämbte en vervolgens opgepakt door de spoorwegpolitie.
De heer A. las mij op zijn kantoor, het foutief opgesteld rapportje voor dat de politie van Mortsel rond het nemen van de foto's aan de spoorweg te Mortsel had opgesteld (ik had geen persoonlijke verklaring mogen afleggen wat mij recht had gegeven op een kopie).
Nadien vroeg hij mij of ik bereid was om de boete die de NMBS mij wegens de 'overtreding' wilde opleggen, wou betalen.
Ik zei echter dat ik er niet mee akkoord ging.
De heer A. legde mij vervolgens een doorschrijfformuliertje voor waarop werd aangekruist dat ik niet wou betalen en ik de zaak voor de politierechtbank wou laten behandelen.
Ik kreeg echter geen kopie (het was soort carbonpapier) van dit document dat ik ondertekende en ik heb de indruk dat Infrabel van de NMBS van mijn standpunt niet op de hoogte is omdat men mij enkele maanden geleden een rekening stuurde.  Vorige week kreeg ik opnieuw deze rekening voorgeschoteld. Men zei me dat het een 'herinneringsbrief' was dat de 'termijn verstreken was'.
Het is alsof men het document, waarvan ik geen kopie kreeg, niet heeft ontvangen
Ik ga Infrabel van deze feiten op de hoogte stellen.
 
Ik heb A. reeds enkele keren proberen te contacteren (ook telefonisch) en ben op het politiebureau van Borgerhout een kopie van het document gaan opvragen maar ik kwam blijkbaar telkens op een verkeerd moment.
Maar waarom kan men mij de kopie van dit document niet gewoon opsturen ?
 
Ik vrees dus dat de heer A. in deze zaak in gebreke is gebleven en dat ik nu, na al de problemen die ik reeds heb gehad, problemen met de NMBS zal krijgen.
 
Nog even melden dat de politie van Mortsel mij na het verhoor over het nemen van de foto's aan de spoorweg en mijn activiteiten als amateurfotograaf, een nacht lang in de cel heeft opgesloten. Dat was echter totaal onzinnig omdat ik geen crimineel ben en geen strafblad heb. Mijn adres is trouwens bekend. Mij had mij gewoon kunnen verzoeken om de volgende dag op het politiebureau te komen om mij te laten ontseinen.
De seiningen waren het gevolg van twee klachten wegens 'laster en eerroof'. De eerste klacht die nog van 2012 dateert (terwijl ik altijd een officieel adres heb gehad en ik nooit werd opgeroepen) komt van een pedofiel die door het gerecht van Turnhout dat duidelijk achter deze zaak zit, als het ware werd ingehuurd om de kinderpornozaak Zandvoort (88.000 slachtoffers) in de doofpot te steken. Van deze pedofiel bestaan er een 30-tal processen-verbaal van zedenfeiten met jongetjes die door de justitie nooit onderzocht werden. Vandaar dat ik hierover berichtte op de Morkhoven- blogs en in de Open Brieven die ik naar oud-justitieminister Turtelboom schreef. Ik vroeg Turtelboom ook herhaaldelijk om ervoor te zorgen dat er een onderzoek zou worden ingesteld naar het feit dat deze man betrokken was bij de maandenlange terroriseren van het gezin de dochter van Marcel Vervloesem van onze vereniging (Werkgroep Morkhoven) die drie minderjarige kinderen heeft. Vandaar zijn klacht wegens 'laster en eerroof'.
De tweede klacht wegens 'laster en eerroof'  komt van de vriend van de pedofiel die bij de politie Neteland (Herentals) werkt. In mijn schrijven bekloeg ik mij namelijk over het feit dat deze politieinspecteur weigerde om een proces-verbaal op te maken van de aanslag die met een snelrijdende auto op Marcel Vervloesem's dochter werd gepleegd.
 
Erop rekenende dat u mijn klacht wil toevoegen aan de reeds eerder ingediende klacht tegen A., en in afwachting van uw antwoord, teken ik,
 
Hoogachtend,
 
Jan Boeykens
Van der Meydenstraat 12, 2e verdiep
2140 Borgerhout
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven
 
PS. Ik ga mij een van de volgende dagen tot de justitieminister richten omdat ik bij mijn ontseining bij de politie van Borgerhout zeer duidelijk heb gezegd dat de Turnhoutse justitie haar werk niet heeft gedaan inzake de 30 PV's van zedenfeiten met jongetjes en dat zij door haar seiningen mij allerlei problemen bezorgde. Er nog even aan toevoegen dat Marcel Vervloesem na mijn ontseining zelfs het bezoek kreeg van de gerechtelijke politie van Turnhout 'omdat hij in mijn (ont-)seining genoemd was geweest'...

19:51 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Actualiteit, Antwerpen, Justitie, Klacht, Nieuws, Politie Antwerpen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-14

Werkgroep Morkhoven: klacht bij de klantendienst van de Post

AAAAAAAAA POST

Geachte Heer,

Na 4 weken heb ik de twee rode antwoordkaarten van mijn aangetekend schrijven nog altijd niet ontvangen.
Dat is erg handig omdat de twee diensten (water-link en de federale belasting) mij dan, aanvoerende dat zij 'nooit geen aangetekende brief hebben ontvangen', lastig kunnen vallen met allerlei pesterijen waarvan ik reeds zes maanden het slachtoffer ben.
 
Het is niet de eerste keer geweest dat verstuurde brieven van en aan de post worden geblokkeerd en achtergehouden. Ik heb daar meermaals klacht voor ingediend bij de ministers van justitie.
Een aantal brieven werden ongetwijfeld achtergehouden door het feit dat de overheid en met name de Turnhoutse justitie, pedo's lijkt te beschermen en verantwoordelijk is voor het in de doofpot stoppen van de kinderpornozaak Zandvoort.
 
De Turnhoutse justitie is ook verantwoordelijk geweest voor het feit dat ik door de klachten van een pedofiel en zijn vriend geseind stond waardoor ik problemen kreeg met mijn huisbaas en allerlei administratieve diensten.
Een wijkagent van Borgerhout waartegen ik inmiddels een klacht indiende en waartegen een onderzoek lopende is, had het nieuws over die seiningen immers doorgegeven aan mijn huisbaas waarmee de relatie al niet optimaal was en die met deze informatie naar de buren en de mensen in de wijk stapte. De huisbaas zette me onder druk om te verhuizen en in de wijk vroeg men zich af waarom ik geseind stond zodat ik daardoor gecriminaliseerd werd. Ikzelf was van die seiningen niet op de hoogte. Het is de politie van Mortsel die mij informeerde over de seiningen en mij daarvoor zelfs een nachtje in een cel liet slapen. Het betrof hier waarschijnlijk dezelfde cel alwaar Jonathan Jacob door een opgeroepen brigade van de oproerpolitie destijds werd doodgeslagen. Ik overweeg een klacht tegen de politie van Mortsel.
 
Van de pedofiel bestaan er zo'n 30 ononderzochte processen-verbaal van zedenfeiten met jongetjes. Zijn verklaringen en die van zijn jonge vrienden, werden door de Turnhoutse justitie destijds gebruikt om ons verenigingslid Marcel Vervloesem die de kinderpornozaak Zandvoort bekend maakte, via een jarenlang media-proces zelf van 'pedofilie' te beschuldigen.
 
De pedofiel V. was in 2012 betrokken bij een nieuwe klacht van zijn neefje wegens zogezegd 'sexueel misbruik' van Marcel Vervloesem.  Daarvan verscheen, zoals gewoonlijk, eerst een artikeltje in Het Nieuwsblad om de zaak geloofwaardig te maken. V. was een jaar geleden ook betrokken bij een maandenlange terreur van het gezinnetje van Marcel Vervloesem's dochter met 3 minderjarige kinderen. Tijdens de terreur werd er door een jongerenbende die geleid werd door V's neefje, 's nachts met brandbommen naar het huis van Vervloesem's dochter gegooid die zich door het dak van de veranda boorden. Iedere nacht ontving men doodsbedreigingen. Alhoewel er steeds klacht werd neergelegd bij de politie van Herentals (waarbij steeds de uitgeprinte bewijzen van de verzonden doodsbedreigingen werden gevoegd) trad de Turnhoutse justitie om de voornoemde redenen niet op. De blogs van de Werkgroep Morkhoven werden zelfs versleuteld zodat de Werkgroep Morkhoven geen verslag kon uitbrengen. De webpagina's van de Werkgroep verdwenen ook één na één van het internet. Er werd tevens een aanslag uitgevoerd op Vervloesem's dochter waarvan de vriend van V. die bij de politie Neteland werkt, geen proces-verbaal wou opmaken. Ik heb hierover geschreven. Vandaar dat ook V's politie-vriend mij van 'laster en eerroof' beschuldigde waarvoor het gerecht van Turnhout mij dus liet seinen.
 
V. zelf werd, alhoewel hij bijna niet kan schrijven, tijdens de voorbije jaren op alle mogelijke manieren politiek benoemd. Dank zij de steun van het Herentalse Sp.a-bestuur en Sp.a-burgemeester-kamerlid Jan Peeters, zetelde hij in het bestuur van het OCMW herentals; is hij bestuurslid van de Geelse Huisvestingsmaatschappij die Marcel Vervloesem in 2010 na een petitie van V. uit zijn woning zette; werd hij na zijn aanstelling tot gemeenteraadslid tot voorzitter van de Herentalse commissie van Veiligheid en Politie benoemd; vertegenwoordigt hij het stadje Herentals in de intercommunales CIPAL en PIDPA (dat samenwerkt met Water-link waarmee ik aanhoudende problemen heb) en is hij bestuurslid van de lokale politie Neteland waarvan zijn vriend-politieman deel uitmaakt.
Ik schreef inzake de langdurige terreur, de aanslag, het dichtdekken van de kinderpornozaak Zandvoort, de bescherming van V. enzoverder naar oud-justitieminister Turtelboom (Open VLD). Deze liet mij weten dat zij vanwege het 'principe der scheiding der machten niet kon interveniëren' maar Turtelboom benoemde uitgerekend de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef.
 
In bijlage zend ik u zoals beloofd de kopies van de bewijzen van de aangetekende zendingen.
Normaal gezien, moet ik nu kosteloos mijn brieven met rode antwoordkaart kunnen herzenden. Ik heb er immers voor betaald en zonder de rode antwoordkaarten kan men, alsof men van niets weet, voortgaan met de administratieve pesterijen.
Ik gebruikte rode antwoordkaarten voor mijn aangetekende zendingen omdat ik de brieven voor de politieke discussies en gerechtelijke procedures wil aanwenden.
 
In afwachting van uw antwoord, teken ik,
 
Hoogachtend,
 
Jan Boeykens
Van der Meydenstraat 12 bus 2
2140 Borgerhout
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven
 
 
PS. In het verleden kreeg ik met de bestuursleden van onze Werkgroep ook regelmatig brieven aan die waren geöpend en met een doorzichtig klevertje waren dichtgeplakt. De brieven arriveerden meestal met vertraging. Ik diende regelmatig een klacht in bij de Minister van Justitie en bepaalde diensten maar de problemen bleven aanhouden.

25-01-13

Werking politiediensten: Klacht bij Minister Milquet

Image

 

De skynetblogs van de vzw Werkgroep Morkhoven werden gisteren ontsleuteld maar de Werkgroep stelt zich ernstige vragen over deze zaak die gepaard ging met wekenlange doodsbedreigingen tegenover Marcel Vervloesem's kleindochtertje en haar ouders.

Vandaar dat de Werkgroep opnieuw een klacht indiende bij de Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

------

Geachte Mevrouw Milquet,

Ik deelde u een tiental dagen geleden in een brief inzake mede dat Victor V., een sp.a-gemeenteraadslid dat in 2006 tot Voorzitter van de Commissie voor Veiligheid en Politie van de Stad Herentals werd benoemd, en thans bestuurslid is van de Politieraad Neteland, op 17.12.2012 een sms-je met een poging tot omkoperij en doodsbedreigingen naar de 14-jarige Sanne H., kleindochter van Morkhoven-bestuurslid Marcel Vervloesem, stuurde.

De politie van Herentals maakte hiervan een proces-verbaal op en dat zou, tesamen met het uitgeprinte sms-berichtje en het getraceerde GSM-nummer van Victor V. die tevens de nonkel is van Sanne H., naar het parket van Turnhout zijn verzonden.

Victor V. werd echter niet opgepakt voor verhoor.  Er werd alleen voorkomen dat hij nog dergelijke sms-jes zou kunnen versturen.

Dat haalde echter weinig uit omdat er vanaf dan sms-jes met doodsbedreigingen werden gestuurd waarvan men de afkomst zogezegd niet wist te achterhalen 'omdat zij van een anonieme GSM afkomstig waren'.  Maar dat was onzin, temeer omdat de genaamde Dimitri V., een neefje van Victor V., zich op zijn gebruikelijke manier in de sms-jes bekend maakte.

Er werd wederom een klacht bij de politie van Herentals, met toevoeging van de uitgeprinte sms-jes, neergelegd. Maar Dimitri werd niet opgepakt.

Op 20.12.2012 werden onze skynetblogs waarop we over deze vreemde zaak een verslag wilde uitbrengen, plotseling versleuteld.

Omdat er geen einde komt aan de sms-jes met doodsbedreigingen en Marcel Vervloesem's dochter intussentijd zelfs het slachtoffer werd van een regelrechte aanslag die gelukkig niet tot een fataal ongeluk leidde, vindt ik dat deze zaak ernstig moet worden genomen.

Het is ook zo dat de Herentalse hoofdcommissaris van de Politie, de heer Ronnie G. (Politie Neteland), die naar het schijnt goed bevriend is met Victor V., geen proces-verbaal wenste op te maken van de aanslag 'omdat men niets kon doen aangezien men geen nummerplaat had kunnen noteren'.

De aanslag werd uitgevoerd met een auto die in volle vaart, vanuit een tegengestelde richting, zich op hetzelfde baanvak begaf en plots zijn koplampen aanstak om de tegenligger te verblinden en een ongeval te veroorzaken.

Na de aanslag ontving Marcel Vervloesem's kleindochtertje een waarschuwend sms-jes van de genaamde Dimitri V.

Daar de Justitie niet optreedt en het onderzoeksdossier in deze zaak geblokkeerd wordt, onvingen, zowel Marcel Vervloesem's dochter (die met haar man de hoede heeft over nog drie andere kinderen onder de 14 jaar), als Marcel Vervloesem's kleindochtertje, opnieuw sms-jes van de genaamde Dimitri waarin ermee gedreigd wordt om 'iederéén kapot te maken' en 'het huis in brand te steken'.

Enkele dagen geleden weerklonken er zelfs geweerschoten nabij het huis van Marcel Vervloesem's dochter.

Doordat we al deze feiten via allerlei kanalen toch konden bekend maken, werd de genaamde Dimitri die deel schijnt uit te maken van een bende, uiteindelijk toch door de politie opgepakt maar hij werd, na vijf minuten al, weer terug vrijgelaten nadat hij verklaarde dat hij 'geen GSM meer heeft'.

Begin vorig jaar stapte Dimitri V., zoals Victor V., waarmee hij contact onderhoudt dat in 1998 heeft gedaan,  met een klacht over 'sexueel misbruik door Marcel Vervloesem' naar Het Nieuwsblad.

De Justitie van Turnhout liet daarop, zoals gewoonlijk, via een Belga-berichtje weten dat zij 'de feiten ZEER ERNSTIG nam'.

Ook toen, begon de genaamde Dimitri, nadat Marcel Vervloesem was aangehouden, sms-jes met nachtelijke doodsbedreigingen naar Marcel Vervloesem's kleindochtertje te sturen 'omdat zij (zoals ook nu weer het geval is) niet aan hun kant wilde staan'.

Voor deze bedreigingen werd toen ook al een klacht neergelegd bij de Herentalse politie en uw politieke collega, justitieminister Turtelboom, werd hiervan herhaaldelijk ingelicht zonder dat we echter een antwoord mochten ontvangen.

Ik diende, als voorzitter van de vzw Werkgroep Morkhoven, wegens de aanhoudende doodsbedreigingen die gepaard gingen met de versleuteling van onze blogs, ook een klacht in bij de politie van Sint-Gillis die echter weigerde om deze klacht te noteren.

Iedere burger heeft echter het recht om zich met een klacht over eventuele misdaden tot de politie te richten. En u moet weten dat Mevrouw J. de Croÿ en ikzelf, als bestuursleden van de vzw Werkgroep Morkhoven, vlak na de vrijlating van Marcel Vervloesem in 2010, ook wekenlang telefonische (en andere) doodsbedreigingen hebben ontvangen waarvoor een klacht werd neergelegd bij de politie van Sint-Gillis (Brussel). Die doodsbedreigingen, vonden, zoals thans weer het geval is met de doodsbedreigingen tegenover Marcel Vervloesem's dochter en kleindochter, bijna uitsluitend 's nachts, omstreeks 1.30 uur, plaats en er bestaat ongetwijfeld een verband tussen de beide zaken.

Mag ik u daarom vragen om mijn klacht ernstig te nemen ?

Mag ik u ook verzoeken om Mevrouw Turtelboom, die de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef benoemde, terzake te willen contacteren ?

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Met de meeste hoogachting,

Jan Boeykens, Faiderstraat 10, 1060 Sint-Gillis

voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

-----

PS. De namen uit de brief werden afgekort.

van: werkgroepmorkhoven

aan: milquet@lecdh.be,Min.annemie.turtelboom@just.fgov.be,

cc: Redactie Argusoog,redactie.volkskrant.nl, katholieknieuwsblad,

redactie.nu.nl, redactie.trouw.nl, redactie.parool.nl,Nieuwsredactie stadsomroep,redactie.telegraaf.nl,redactie.nd.nl,redaction.rtl.be,hoofdredactie.demorgen.be

datum: 25 januari 2013 15:35

http://www.milquet.belgium.be/nl/voorstelling-van-de-poli...

====================================================================

turtelboom.politie.jpgDe doodsbedreiging van Victor V. (sp.a-gemeenteraadslid Herentals, bestuurslid Politieraad Neteland, voorzitter van de herentalse Commissie van Veiligheid en Politie) 

17.12.2012 – 21.35 uur – Afzender 0032 494 465 262

Afzender: Hallo S.

S: Wie bent U ?
Afzender: Iemand van jou familie hoe is het met je ?
S: Hoe noem jij, wie ben jij ?
Afzender: Nonkel Victor, ik heb je zo lang al niet meer gezien.
Weetje ik zal je toevoegen op facebook kunnen we contact houden
wa denk je ?
Afzender: Kunnen we anders eens afspreken ?
Afzender: Hallo andwoord eens doe niet zo onbeschoft tege je familie anders oei
Afzender: Hallo ?
Afzender: Wil je een nieuwe tv of laptop
ik heb dan een mooi jobje voor je
Afzender: 2500 euro + tv wat denk je ?
Afzender: Dan laten wij je doen dimitri maike en ik wat denk je ?
Afzender: Verwijder dat bericht of ik doe je iets!
Afzender: Nest vercammenstraat 19 was het zeker
Afzender: S. antwoord ik kan niet tegen mensen die negeren.
Kom morgen naar herentals na school naar de nete voor
het ziekenhuis 15.30 ik wacht op ,je
Afzender: Godverdomme kut wijf antwoord !
Afzender: ik maak je af en je neef erbij!

---

Milquet.Charles.Picqué.jpgDimitri V. en zijn kameraden, die zowel op Victor V. als de hoofdcommissaris van de Herentalse Politie (Politie Neteland) kunnen rekenen, hoeven niet meer bang te zijn van de politie.
Sinds zijn klacht tegen Marcel Vervloesem en zijn doodsbedreigingen ten opzichte van Marcel Vervloesem's kleindochtertje, begin vorig jaar, riskeert hij zelfs geen vervolging meer van de Turnhoutse justitie.
Indien de ministers Milquet (Binnenlandse Zaken,cdH) en Turtelboom (Justitie, Open VLD) die beiden door de vzw Werkgroep Morkhoven werden aangeschreven, hun politieke verantwoordelijkheid terzake niet wensen op te nemen, dan zal de Herentalse burger ook niet langer op de door beide ministers beloofde 'Veiligheid' moeten rekenen. 

GSD – Fuck de politie
http://youtu.be/zIach647UfY

‘ik steek de lont aan – zet alles in vuur en vlam – en als het kan brand ik alles naar beneden’
GSD – Ren Ren

http://youtu.be/B2TwmKBGXVo

24-04-12

Wij eisen klaarheid in de zaak Dutroux !

Julie en Mélissa.jpgHet is duidelijk dat de Belgische regering,  parlementsleden en Justitie, eensgezind besloten hebben dat de zaak Dutroux moet gesloten blijven en men niet wenst in te gaan op de talrijke vragen die er, ook bij de burgers in dit land, zijn blijven bestaan.  

Vandaar dat men het federaal parlementslid Laurent Louis thans met alle middelen de mond snoert terwijl zijn vraag over het autopsierapport van Julie en Melissa terecht is en de meisjes, in tegenstelling tot de officiële versie, niet alleen van honger en dorst omkwamen.

Zeer merkwaardig in deze zaak is dat Jean-Denis Lejeune, vader van de vermoorde Julie, een klacht indiende tegen Laurent Louis.  Na zijn klacht telefoneerde Lejeune vervolgens naar Minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet, die dan via de RTBF-radio liet weten dat zij 'de parlementaire immuniteit van Louis het liefst opgeheven zag' en dat 'het gerechtelijk apparaat in werking moest treden omdat er sprake kan zijn van laster en schending van het beroepsgeheim'. Het Brusselse parket vorderde daarop een onderzoeksrechter om een onderzoek te voeren naar Laurent Louis, en dit voor 'laster', 'eerroof' en 'heling'. 

Op 19.4.2012 schreef de cdH op haar website http://www.lecdh.be/  dat zij aan de Justitie gevraagd had om 'in de kortst mogelijke tijd een einde te maken aan de verspreiding van de documenten (foto's,...)' in de zaak Dutroux.  De cdH-website vermeldde ook dat de cdH groep van de Kamer 'een officieel schrijven aan André Flahaut, voorzitter van de Kamer, richtte waarin gevraagd werd om alle mogelijke sancties tegen Laurent Louis te nemen'.

Vlak daarop eisten de parlementsleden en de partijvoorzitters van de meerderheidspartijen in de Kamer om een 'cordon sanitaire' op te trekken rondom Laurent Louis.
Justitieminister Turtelboom (Open VLD, vlaamse liberalen) van haar kant, maakte via de televisie bekend dat zij 'van haar injunctierecht had gebruik gemaakt om de blog van Laurent Louis ontoegankelijk te maken', wat neerkomt op een rechtsstreekse censuur van het Internet in opdracht van de minister van justitie.

Het grondwettelijk principe van de scheiding der machten werd dus duidelijk geschonden.

De ernst van het gebeurde wordt nog eens benadrukt door het feit dat, zowel Joëlle Milquet als Jean-Denis Lejeune, lid zijn van de cdH (Partij der franstalige christen-democraten) en Jean-Denis Lejeune, achter Melchior Wathelet en Marie-Dominique Simonet, op een effectieve plaats van de cdH-kamerlijst te Luik staat.  De hele kwestie is dus ook verkiezingsgebonden.

Alhoewel Jean-Denis Lejeune in een televisie-debat stelde dat er aan zijn integriteit niet getwijfeld kon worden, wees de pers in januari 2009 met beschuldigende vinger naar Lejeune, omdat hij van privileges genoot die voor een universitair waren weggelegd. Lejeune is enkel in het bezit van een A1-diploma. “Waarvan word ik beschuldigd?”, reageerde Lejeune. “Ik heb een diploma dat dankzij mijn ervaring bij Child Focus gelijkgesteld is aan een universitair niveau. Mijn aanstelling werd bovendien goedgekeurd door de hele regering'.  Lejeune sprak van een lastercampagne en zei  'door de modder te worden gesleurd en zich op geen enkele manier te kunnen verdedigen”

Door de politieke manipulaties, de georchestreerde media-campagne tegen Laurent Louis en het gerechtelijke onderzoek dat werd gevorderd, dreigen de vragen die Laurent Louis rond de zaak Dutroux en het autopsierapport van Julie en Melissa stelde, onbeäntwoord te zullen blijven.

Wij wensen echter klaarheid in de zaak Dutroux en de andere zaken.

Jan Boeykens, voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

SCHRIJF EN PROTESTEER:

Joëlle Milquet
, Vice-Eerste minister, minister van Binnenlandse zaken en van Gelijke kansen, Wetstraat, 2, 1000 Brussel

Telefoon : +32 (2) 504 85 13      
E-mail: milquet@ibz.fgov.be

Website: http://www.milquet.belgium.behttp://www.joellemilquet.be

Verantwoordelijken politiek secretariaat en politiek beleid van de minister: Pascale Boulanger: pascale.boulanger@ibz.fgov.be - 02/ 504 85 36.

Communicatie

Verantwoordelijken voor dossiers met betrekking tot Binnenlandse Zaken en algemeen beleid:

Emilie Rossion (F): emilie.rossion@ibz.fgov.be - 0473/13 97 58.

Lieselot Bleyenberg (N): lieselot.bleyenberg@ibz.fgov.be - 0496/13 53 61.

Verantwoordelijke voor dossiers met betrekking tot Gelijke kansen en communicatie die geen verband heeft met de pers: Dorothée Klein: dorothee.klein@ibz.fgov.be - 0478/87 20 53.

Kabinetchefs

Cel Binnenlandse Zaken: Cédric Visart de Bocarmé, Nora Serrokh (Vice-Kabinetchef) -nora.serrokh@ibz.fgov.be - 02/504 85 67. 


Cel algemeen beleid (“Vice-Kabinet”): Philippe Donnay - philippe.donnay@ibz.fgov.be - 02/504 85 04 (Ingrid Dewit, assistente).


Cel algemeen management en opvolging dossiers met betrekking tot Gelijke kansen, werk (Vice-Kabinet) en relaties met de vakbond: Peter Vansintjan : peter.vansintjan@ibz.fgov.be- 02/504 85 04 (Ingrid Dewit, assistente).


Verantwoordelijken verbinding met de politie

Verbindingsofficier: Michel Goovaerts, hoofdcommissaris, directeur–generaal beleid en strategie bij de lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene - michel.goovaerts@ibz.fgov.be.

Directeur van het SAT (Technisch en Administratief Secretariaat): Marc De Mesmaeker -marc.demesmaeker@ibz.fgov.be.

--------------------------------------

Foto: de in de zaak Dutrouc vermoorde Julie Lejeune en Mélissa Russo.  Het autopsierapport toont duidelijk aan dat de kinderen niet enkel van honger omkwamen en op een gruwelijke manier sexueel misbruikt en gefolterd werden.  

Wikipedia:  'Over de precieze doodsoorzaak is niet veel bekend. Waarschijnlijk kwamen zowel Julie als Mélissa om van honger en dorst, negen maanden na hun ontvoering. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-Dutroux

Op de cdH-website: 'Jean-Denis Lejeune rejoint le cdH' - Le cdH est particulièrement heureux d’accueillir, sur sa liste de Liège, Jean-Denis Lejeune, qui occupera la troisième place effective, derrière Melchior Wathelet et Marie-Dominique Simonet.

Après la disparition tragique de sa fille en 1995, le papa de Julie n’a cessé de s’investir pour défendre la cause des enfants, que ce soit comme initiateur en 1996 du Centre européen des enfants disparus et sexuellement exploités, « Child Focus », ou par sa participation comme chargé de communication et de projets à la Délégation Générale aux Droits de l’Enfant.

Gardant toujours comme horizon d’action les enfants et leur bien-être, ce Liégeois altruiste a mis sur pied, en 2008, l’ONG « Objectif Ô », ayant pour mission d’approvisionner en eau potable les populations des pays en développement.

Toujours animé par cette même volonté « de faire bouger les choses » et de poser « des actes concrets tournés vers le social », Jean-Denis Lejeune a décidé de rejoindre l’équipe du cdH, qui lui souhaite la bienvenue !

 

 

11-04-12

Mensenrechten België: Schrijf naar het Europese Comité tegen Folteringen

actie.gevangTurnhout.jpgDe gevangenis van Turnhout is zo overbevolkt dat gevangenen op matrassen op de grond moeten slapen.

Ook de aktievoerder Marcel Vervloesem die dank zij het gevangenisbeleid van minister Turtelboom (Open VLD) nu reeds maandenlang in voorarrest is opgesloten en door de gevangensdirectie van Turnhout wordt doodgepest, moest bij zijn aankomst in de gevangenis, op een matras op de grond slapen.  Omdat justitieminister Turtelboom niets om gevangenen geeft, kan de gevangenisdirectie van Turnhout zich op een sadistische manier uitleven in het   tegen elkaar opzetten van moslims en niet-moslims in de gevangenis.  

Nadat we minister Turtelboom (Open VLD, Vlaamse liberalen) verzochten om dringend op te treden en te voorkomen dat Marcel in de gevangenis overlijdt, werd Marcel plotseling voor schilderwerken uit zijn cel gehaald en tesamen met een moslim die geen woord nederlands verstaat, in een cel opgesloten. Alhoewel we niets tegen moslims hebben, stellen we vast dat Marcel de enige gedetineerde is die tesamen met een moslim op cel wordt gezet. Enkele weken geleden kreeg Marcel reeds het verbod om met andere gevangenen om te gaan.  De gevangenisdirectie dreigde met isolatie en de overplaatsing naar een andere gevangenis indien Marcel die al vier jaar lang een spreekverbod heeft met de pers, tegenover de Nederlandse organisatie Klokkenluidersonline over de door de Justitie van Turnhout dichtgedekte kinderpornozaak Zandvoort zou praten.  De gevangenisdirectie die, zoals tijdens de vorige opsluiting van Marcel in de gevangenis van Turnhout, Marcel's medicatie en diabetes-dieet al eens tijdelijk liet stopzetten, houdt reeds geruime tijd Marcel's briefwisseling achter. Zo blijken de brieven van Marcel's dochter en kleindochter, na 10 dagen nog altijd niet garriveerd te zijn  Omdat er geen plaats is in de cel, moet Marcel al zijn kleding op de grond leggen. De cel is dag en nacht gevuld met rook omdat zijn celmaat dag en nacht rookt en niet wil dat het raam wordt opengezet. De ijskast is zo volzet dat Marcel's zaken, zoals fruit en yoghurt, die koel moeten blijven nu op een hoop in de cel liggen. Marcel betaalde voor de televisie, wat één van de weinige ontspanningsmiddelen is, maar kan geen televisie zien omdat zijn celmaat beslag heeft gelegd op de televisie. Alhoewel religieuze liederen best aangenaam kunnen zijn, wordt het een foltering als men ziek zijnde en opgesloten, er de hele dag naar moet luisteren en er geen andere muziek mag worden opgezet. De bewegingsruimte in de cel is ingeperkt omdat Marcel's celmaat een tapijtje op de grond heeft liggen waarop hij meer dan regelmatig zit te bidden. Marcel is verplicht om op zijn bed zijn brieven te schrijven. Het bakken van een lapje varkensvlees werd door zijn celmaat verboden. Het is duidelijk dat de gevangenisdirectie de religieuze instelling van gevangenen dus doelbewust gebruikt om gevangenen tegen elkaar op te zetten. Het storten van geld op Marcel's rekening blijkt geblokkeerd te worden. Van de directie kreeg Marcel te horen dat zijn brieven 'in de prullenmand worden gegooid'.  Marcel mag geen licht maken op zijn cel. De gevangenisadjudant had hem gezegd dat hij na hte schilderwerk 'terug naar zijn oude cel mocht'.  Maar er waren 'nieuwe mannen gekomen die in de cel werden gezet'.  Die 'nieuwe mannen' blijken reeds enkele maanden in de gevangenis te zijn opgesloten. Marcel heeft tengevolge van de situatie weer water in zijn benen gekregen (stress, hart- en suikerziekte). Marcel schreef een rapportbriefje naar de directie maar kreeg geen antwoord. Ook zijn brief aan de gevangenisdirecteur bleef onbeäntwoord waaruit diens moedwilligheid blijkt. Marcel diende een schriftelijke klacht in bij justitieminister Turtelboom die door ons reeds werd ingelicht met het resultaat dat Marcel onmiddellijk uit zijn cel werd gezet.  Hij richtte ook een schrijven naarde Hoge Raad van Toezicht van het gevangeniswezen die, volgens de gevangeniswet,  normaal gezien zou moeten optreden.

Wij hebben zopas naar de gevangenis van Turnhout getelefoneerd met het verzoek om onmiddellijk een einde te laten maken aan deze onmenselijke toestand. Ons verzoek zou aan de gevangenisdirectie worden bezorgd. Vandaag namen we ook contact op met het Europese Comité tegen Folteringen dat België reeds meermaals veroordeelde wegens de schending van de mensenrechten in de gevangenissen alhoewel de Belgische regering er zich steeds met een loze belofte van wist af te maken. We contacteerden ook de advocaat van Marcel die in deze moet optreden.  Tijdens de komende dagen zal er een intense aktie gevoerd worden om een einde te maken aan de onterechte en moorddadige opsluiting van Marcel Vervloesem en daarbij zal niet meer uitsluitend gerekend worden op minister Turtelboom, de Vlaamse Liga voor de Mensenrechten en de Klachtendienst van de Vlaamse Ombudsman die het zelfs te veel vinden om ons schrijven te beäntwoorden. 

Jan Boeykens, Faiderstraat 10, 1060 Sint-Gillis, voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

---------------------------

Schrijf Marcel: Gevangenis Turnhout, t.a.v. Marcel Vervloesem, Wezenstraat 1, 2300 Turnhout (België).  Laat ons weten dat u geschreven hebt zodat we weten of  Marcel's post al dan niet volledig geblokkeerd wordt.

Schrijf, fax of telefoneer de Gevangenis van Turnhout:

Inrichtingshoofd: Marc Hendrickx

Adres: Gevangenis van Turnhout, Wezenstraat 1, 2300 Turnhout (België)

Tel.:014 40 89 30 - Fax:014 42 03 50

Schrijf minister Turtelboom: Annemie Turtelboom:

Beleidscel en Secretariaat van de Minister van JustitieWaterloolaan 1151000 Brussel
Telefoon02 542 80 11
Fax02 542 80 00

Contacteer het Europees Comité Tegen Folteringen:

Vraag waarom de Belgische regering haar gedane beloftes niet nakomt

Secretariat of the CPT
F-67075 Strasbourg, Cedex France
Tel.: France: 03 88 41 39 39, Int.: +33 3 88 41 39 39 - Fax: France: 03 88 41 27 72, Int.: +33 3 88 41 27 72
E-mail: cptdoc@coe.int
Internet: www.cpt.coe.int

06-04-12

Gevangenis Turnhout: Klacht tegen minister Turtelboom

zandvoortfotos.jpgDatum: 6 april 2012 13:38

Vlaamse Ombudsdienst

Betreft: gevangenisbeleid, wantoestanden in gevangenissen, klacht tegen minister Turtelboom

Geachte Heer,

U schreef mij enkele jaren geleden dat ik mij met mijn klachten inzake de behandeling van gevangenen tot de Vlaamse Ombudsman mocht wenden.

Ik heb dat toen een paar keren gedaan alhoewel ik nadien de indruk had dat men zich 'onbevoegd' wilde verklaren.

Mag ik opnieuw uw aandacht vragen voor de aanhoudende wantoestanden in de gevangenis van Turnhout (waarin de zaak Marcel Vervloesem) die het gevolg zijn van minister Turtelboom's stilzwijgen ?

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Met vriendelijke groet,

Jan Boeykens, Faiderstraat 10, 1060 Sint-Gillis (voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven)

PS. In bijlage zend ik u een uitgebreide versie van onze publicatie van 5.4.2012 waarin er een overzicht werd gemaakt van de wantoestaden binnen de gevangenis van Turnhout die het gevolg zijn van Turtelboom's justitie- en gevangenisbeleid 

 --------

actie.jpgBrussel, 5.4.2012 - Minister Turtelboom (Open VLD, Vlaamse liberalen, 'Partij van de Burger') en haar diensten gebruiken allerlei criminele praktijken om de vzw Werkgroep Morkhoven het zwijgen op te leggen omtrent de kinderpornozaak Zandvoort en de Amsterdamse zedenzaak.  De Turnhoutse rechters Vander Flaas en Jacobs veegden de gerechtelijke onderzoeksresultaten die aantoonden dat de nieuwe beschuldiging opzichtens Marcel Vervloesem (die weer eerst in Het Nieuwsblad werd gepubliceerd), onjuist was, gewoon van tafel.  Dat gebeurde ook met de pleidooien van Vervloesem's advocaat en het vonnis van de Antwerpse strafuitvoeringsrechtbank die de aktievoerder vrijpleitte.  Vander Flaas en Jacobs die Marcel Vervloesem nu al 14 jaar lang vervolgen, beslisten toen Marcel Vervloesem reeds een maand lang in voorhechtenis zat, om zijn aanhouding nog met een maand te verlengen omdat een psychiatrisch onderzoek zogenaamd moest uitwijzen 'in hoeverre Vervloesem's aanklager Dimitri V. geloofwaardig was'.  Maar enkele dagen geleden bleek het expertiseverslag van de psychiater nog altijd niet klaar te zijn en de voornoemde rechters beslisten dat Marcel Vervloesem, wiens gezondheid er dagelijks op achteruit gaat, nog een maand langer in voorarrest blijft in de gevangenis van Turnhout.  

Het is dus geen toeval geweest dat tijdens het 11 jaren durende strafonderzoek tegen Marcel Vervloesem onder leiding van de rechters Vander Flaas en Jacobs, alle ontlastende stukken en getuigenissen uit Vervloesem's  strafdossier verdwenen, zoals de Hoge Raad voor de Justitie slechts enkele dagen voor Vervloesem's definitieve veroordeling door het hof van beroep te Antwerpen, schriftelijk toegaf.  

Justitieminister Turtelboom die een 'magistratuur zonder de minste zweem van partijdigheid' predikt en de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef benoemde, wordt reeds wekenlang van deze toestand op de hoogte gesteld maar reageert niet zodat zij het licht op groen zet voor andere misbruiken en misdaadpraktijken.

Vandaar dat Marcel Vervloesem gedurende een tiental dagen lang zijn diabetes-dieet en insuline kreeg ontzegd, zoals ook bij de voorgaande opsluiting in de gevangenis van Turnhout, reeds herhaaldelijk het geval was.  

Vervloesem die 4 jaar geleden per vonnis van de voornoemde rechters, een spreekverbod met de pers kreeg opgelegd terwijl hij in die pers verder aan de schandpaal werd genageld, is ook reeds bedreigd geweest met  opsluiting in een isoleercel en overplaatsing naar een andere gevangenis indien hij niet zou zwijgen over de kinderpornozaak Zandvoort die door deze rechters in de doofpot werd gestoken.

Men dreigde hem tevens 2 jaar op te sluiten indien hij het zou wagen om zijn boek, waarvan het script enkele weken geleden door de Turnhoutse justitie in beslag werd genomen, uit te laten geven.  

Een week geleden werd al zijn briefwisseling geblokkeerd nadat men eiste dat hij al zijn brieven in open briefomslagen zou versturen, wat in overtreding is met de bestaande gevangeniswet.

Sinds enkele dagen ontvangt hij geen brieven meer van zijn dochter en kleindochter.  Ook de post van zijn Nederlandse vrienden wordt geblokkeerd. 

Gisteren werd zijn cel onderzocht door cipiers die louter in opdracht van justitie handelden en zich correct gedroegen.  Het was daarbij duidelijk om zijn briefwisseling te doen.  

Minister Turtelboom treedt niet op zodat zij ook verantwoordelijk kan gesteld worden voor het feit dat Vervloesem's kleindochter enkele weken geleden door middel van een reeks nachtelijk telefoons, door aanklager Dimitri V. ongestraft bedreigd werd.

Het is wederom dank zij het stilzwijgen van Turtelboom dat Dimitri V. al wekenlang een rapnummertje op YouTube heeft staan waarin hij Marcel Vervloesem en zijn buurman ongestraft van 'ontvoering' en 'verkrachting' beschuldigt en zijn bedreigingen tegenover Vervloesem's kleindochter uitvoerde. In het rapnummer treedt ook de parketwoordvoerdster van de justitie te Turnhout op die liet verstaan dat Marcel Vervloesem 'schuldig' was.

Justitieminister Turtelboom die een 'justitie zonder de minste zweem van partijdigheid' predikt, liet ook toe dat de Turnhoutse rechters enkele dagen geleden de GSM van Dimitri V. uit het gerechtelijke dossier haalden en teruggaven aan Dimitri V.  Uit de opname die Dimitri V. met zijn GSM maakte, was immers gebleken dat zijn beschuldigingen tegenover Marcel Vervloesem onjuist waren.  De justitieminister laat dus toe dat de Turnhoutse rechters, zoals in het verleden, opnieuw onderzoeksgegevens en ontlastend bewijsmateriaal uit het gerechtelijke dossier doen verdwijnen.  In dit geval gaven zij de aanklager zelfs de kans om het bewijsmateriaal dat tot de onmiddellijke vrijlating van Marcel Vervloesem had moeten leiden, zelf te vernietigen.  

Minister Turtelboom die door ons schrijven voldoende geinformeerd is, laat al deze misdaadpraktijken toe, wat toch vreemd is voor een minister van justitie waarvan verwacht wordt dat zij de misdaad juist bestrijdt.  We zullen de regeringsleden dus eerstdaags contacteren en hen het probleem voorleggen. Misschien maakt het ondersteunen van de geörganiseerde criminaliteit vanwege minister Turtelboom, gewoon deel uit van het huidige regeringsbeleid.

Wat nog opvalt in deze zaak, is dat minister Turtelboom de strijd 'tegen de overbevolking in de gevangenissen' predikt terwijl in de gevangenis van Turnhout waar maar plaats is voor 120 gedetineerden, er 210 mensen zijn opgesloten. De meeste mensen bevinden zich met 3 in cellen voor slechts 2 personen en moeten, zoals Marcel Vervloesem bij zijn aankomst, op matrassen op de grond slapen.  Dat zijn onmenselijke toestanden en het zorgt voor heel wat spanningen onder gedetineerden en cipiers.  Deze situatie is ook niet onmiddellijk 'hygiënisch' te noemen en voldoet zeker niet aan de gezondheidsvoorschriften.  Het wordt tijd dat er inspectiebezoeken worden afgelegd en dat die niet alleen beperkt blijven tot de gevangenis in Turnhout.  Tevens moet er nagegaan worden wat er werkelijk in huis is gekomen van de talrijke beloftes van de Belgische regering naar aanleiding van de diverse europese veroordelingen van de Belgische Staat.

De overbevolking in de gevangenis van Turnhout is ongetwijfeld mede het gevolg van het vervolgingsbeleid van de Turnhoutse rechters die, door middel van wanpraktijken, mensen zoals Marcel Vervloesem maandenlang in voorarrest laten zitten.  Een andere reden ligt in het feit dat minister Turtelboom tot nogtoe geen werk maakte van de electronische enkelbanden voor gedetineerden en zij ontoelaatbare praktijken zoals het langdurig en onder valse voorwendsels in voorhechtenis plaatsen van mensen, welwillend aanvaardt.  De minister kondigde, zoals haar voorganger, gemakshalve de bouw van bijkomende cellen aan.  Maar dat zorgt alleen maar voor nog meer gevangenen waardoor het probleem nooit opgelost geraakt.  Het is begrijpelijk dat de neo-liberale minister de meer dan 10.000 Belgische gevangenen als goedkope arbeidskrachten wil gebruiken voor de grote ondernemingen die vrijgesteld worden van sociale lasten maar gevangenissen zijn niet bedoeld om de grote ondernemingen te ondersteunen en de toenemende sociale ellende in weg te steken.

De vzw Werkgroep Morkhoven wenst in ieder geval niet toe te geven aan de eisen van de door minister Turtelboom gesteunde gijzelaars die Marcel Vervloesem, onder vrijgeleide van minister Turtelboom, langzaam maar zeker vermoorden. 

Na de aktie voor de gevangenis en het gerechtsgebouw in Turnhout van 29.3.2012, werd er vandaag opnieuw een pamflettenaktie gevoerd voor het kabinet van justitieminister Turtelboom.  Per toeval ontmoette men daar de vertegenwoordigers van de zogenaamde 'vrije pers' en een legertje politiemannen.   Die hadden verzamelen geblazen rond een 100-tal mensen die aktie voerden voor een nu bijna 80 dagen hongerstakende asielzoeker. De hongerstaking werd op de Belgische Staatstelevisie als 'chantage' afgedaan.

De veiligheidsdiensten bleken niet gelukkig te zijn met onze Open Brief aan Turtelboom van 26.2.2012 die de betrokkenheid van de minister aantoont in de opsluiting van Marcel Vervloesem en het verder dichtdekken van de kinderpornozaak Zandvoort.  Maar de meeste aktievoerders waren ten zeerste geinteresseerd in de manier waarop niet alleen asielzoekers maar ook aktievoerders door de Belgische overheid worden aangepakt.  Men was ten zeerste verwonderd over het spreekverbod met de pers dat Marcel Vervloesem reeds vier jaar geleden per vonnis door de strafrechtbank van Turnhout kreeg opgelegd terwijl die hem verder met allerlei beschuldigingen door het slijk mocht sleuren.
 
We waarschuwden de aktievoerders ervoor om zeker geen materiaal achter te laten voor het ministerie van justitie alwaar het kabinet van minister Turtelboom is gehuisvest en vertelden ze dat al ons materiaal een paar weken geleden tijdens een aktie voor hetzelfde gebouw, gestolen werd.   De veiligheidsdienst beweerde toen dat 1) 'de dieven onherkenbaar waren omdat ze te dicht bij de bewakingscamera stonden' 2) 'er toen geen beelden werden gemaakt'  3) 'de 20 bewakingscamera's van het ministerie van justitie al lang buiten gebruik waren' en 4) 'niemand de beelden van de bewakingscamera's omwille van de privacy mocht zien'.
Enkele jaren geleden werden we bestolen bij een aktie voor de gevangenis van Brugge waar Marcel Vervloesem toen opgesloten was en gefolterd werd. De gevangenisdirectie ontkende de diefstal eerst maar toen we zeiden dat de nummerplaat van de auto van de dieven genoteerd en gefilmd was, kregen we ons materiaal terug.

Indien Marcel Vervloesem sterft, dan is justitieminister Turtelboom hiervoor op de eerste plaats verantwoordelijk. De minister werd reeds herhaaldelijk maar zonder resultaat verzocht om de documenten uit de kinderpornozaak Zandvoort met tal van gegevens over de zedenzaak te Amsterdam, over te laten maken aan de Nederlandse justitie.  Maar in de plaats daarvan volgt zij, tesamen met haar Turnhoutse procureur-kabinetschef Jan Poels, het misdaadspoor van de Turnhoutse rechters en steekt zij de kinderpornozaak Zandvoort mee in de doofpot.  Zoals gezegd, heeft zij het licht op groen gezet om Marcel Vervloesem op een geraffineerde wijze uit de weg te ruimen.  Vandaar dat de verdwijning van dossierstukken, de misdaadpraktijken van de Turnhoutse rechters, de voortdurende pesterijen en bedreigingen, het blokkeren van de briefwisseling, het onthouden van de medicatie enzoverder, blijven duren.

Jan Boeykens, voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

--------

Marcel Vervloesem - gevangenis Turnhout 27.4.2010

1) kwaadaardige kanker – St H. Hart Lier – 2 keer

2) nieren – 5 keer – Sint Elisabeth Herentals

3) pancreas – 2 keer – 1x in H Hart te Lier, 1x in de UIA te Antwerpen

4) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 2 – H. Hart Lier -Sint Elisabeth Herentals

5) intensieve spoed, intensieve zorgen pancreatites 1 – UIA ziekenhuis Antwerpen

6) intensieve heelkunde, Fabiola Ziekenhuis Sambre Ville – StElisabeth Herentals – 11 keer

7) nierblok – Gasthuisberg Ziekenhuis Leuven – 2 keer

8. hartdisfuncties, operaties AZ Imelda Ziekenhuis Bonheiden – 3 keer

9) intensieve, diabetische blok – H. Hartziekenhuis Lier – 4 keer

10) nierblok – H. Hartziekenhuis Lier – 1 keer

11) hartkijkoperatie – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer

12) nierdyalyse – AZ Sint Jan Brugge – 5 keer

13) inwendige bloeding – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer

14) operatie kijkwonde – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer

15) chirurgische plaatsing nierdyalysebuisjes – AZ Sint Jan Brugge – 1 keer

16) intensieve spoed, cardio – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer

17) intensieve spoed, bloedarmoede (leukemie) – Sint Elisabeth Turnhout – 1 keer

18) intensieve spoed, insulinecoma – Sint Elisabeth ZiekenhuisHerentals – 1 keer

19) hartoperatie – AZ Sint-Jan Brugge

20) moest op 14 mei 2009 wegens nieuwe hartproblemen tengevolge van ondermeer een gebrek aan medicatie en een gebrekkige behandeling, opnieuw met spoed in het AZ Sint Jan te Brugge opgenomen worden. De gevangenisdirectie gaf 1 dag voor dat de opname had moeten gebeuren, een negatief advies op basis van het rapport van de psycho-sociale dienst van de gevangenis van Brugge

---------------

Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Verdrag_voor_de_Rec...

Gevangenen: http://gevangenen-prisonniers.skynetblogs.be/

Hoge Raad voor de Justitie, 'waakhond' van de Belgische justitie: http://www.hrj.be/nl/index.htm

Ecrivez/Write/Scrivere/Schrijf Marcel Vervloesem: Gevangenis Turnhout, tav. Marcel Vervloesem, Cel 139, Wezenstraat 1, 2300 Turnhout (Belgique, Belgium, Belgio, België)

--

Kopie: telegraaf.nl, nu.nl, luk vervaet, Liga Voor Mensenrechten, guy.verhofstadt.europarl.europa.eu (Open VLD, fraktieleider liberalen europees parlement, Sabien Battheu (Open VLD), postbus.eerstekamer.nl, kabinetderkoningin.nl,