24-08-12

Manifestaties en verkiezingen: Lejeune wordt lijstduwer

Lejeune.y.jpg

De kogel is door de kerk.

Jean-Denis Lejeune zal op 14 oktober 2012 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Flémalle, in de provincie Luik. Hij zal er op de lijst Gemeentebelangen staan, een samenwerking tussen cdH-politici en onafhankelijken.  

"Als de mensen mij het vertrouwen schenken, zal ik misschien verkozen worden", zegt Lejeune.  

Voorzitter van de lokale cdH (franstalige christen-democraten), Christian Bauset:  "We zijn blij dat zijn goesting om zich politiek te engageren zich vertaalt in een plaats op de lijst. Hij is natuurlijk iemand die ons enkele stemmen kan aanbrengen. Maar hij eist niets in ruil en wil zo normaal mogelijk behandeld worden".

Lejeune stond eerst derde op de Luikse cdH-Kamerlijst, na aftredend staatssecretaris voor Leefmilieu, Energie en Mobiliteit, toegevoegd aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen, en Staats­secretaris voor Staatshervorming, toegevoegd aan de Eerste Minister, Melchior Wathelet (lijsttrekker) en Onderwijsminister in de Franse gemeenschap Marie-Dominique Simonet (2de).

Na de manifestatie tegen de vrijlating van Michelle Martijn liet Lejeune verstaan dat hij niet zou opkomen.  Nadien werd bekend dat hij lijstduwer zou worden.  Lejeune werkt als adviseur energie en leefmilieu op het kabinet van staatssecretaris Melchior Wathelet.

17:03 Gepost door Werkgroep Morkhoven in Actualiteit, Jean-Denis Lejeune, lijstduwer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |